Obavijesti

News

Komentari 2

Djeca kod Grožnjana pronašla bombe iz Drugog svjetskog rata

Djeca kod Grožnjana pronašla bombe iz Drugog svjetskog rata

Policija je izuzela bombe kako bi ih uništila u kontroliranim uvjetima te je pregledala šire mjesto pronalaska minsko-eksplozivnih sredstva, no druga sredstva nisu pronađena

VIDEO

Prilikom igre u napuštenoj zgradi na području Grožnjana, djeca su u nedjelju oko 12 sati pronašla bombe iz Drugog svejtskog rata koje je policija uzela kako bi ih uništila te je pregledala šire mjesta pronalaska pri čemu nije našla druga minsko-eksplozivna sredstva.

Nakon dojave o pronalasku na mjesto događaja odmah je upućen policijski službenik protueksplozijske zaštite koji je utvrdio da se radi o bombama britanske proizvodnje koje su zaostale iz Drugog svjetskog rata.

Policija je izuzela bombe kako bi ih uništila u kontroliranim uvjetima te je pregledala šire mjesto pronalaska minsko-eksplozivnih sredstva, no druga sredstva nisu pronađena.

Istarska policija upozorava građane da budu oprezni te ako pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva da ih ne diraju, već da odmah obavijeste policiju.

Policija podsjeća građane da još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava, kako onih iz Drugog svjetskog rata, tako i onih novijeg datuma. Takva sredstva najčešće se pronalaze na odlagalištima otpada, uz prometnice, u moru te na zemljištima prilikom obavljanja poljoprivrednih ili građevinskih radova.

"Pronađete li takva sredstva nemojte ih dirati niti donositi u policijsku postaju kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o tome obavijestite policiju na broj 192. Tada će na teren izaći stručne osobe protueksplozijske zaštite koje će sigurno ukloniti sredstva i primjereno ih uništiti", apelirala je policija.

Također radi zaštite svih građana moli građane koji nedozvoljeno posjeduju takva sredstva da ih ne ostavljaju na javnim prostorima.

"Ta eksplozivna sredstva moguće je bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija predati policiji u sklopu akcije ''Manje oružja, manje tragedija'', a za što je dovoljno nazvati broj 192 ili najbližu policijsku postaju", poručili su iz istarske policije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

Strava u Zagrebu: Mladić (18)  na Trgu htio zaklati muškarca! Zarezao ga je bocom po vratu
IZABRAO SLUČAJNU ŽRTVU

Strava u Zagrebu: Mladić (18) na Trgu htio zaklati muškarca! Zarezao ga je bocom po vratu

Ozlijeđenom muškarcu liječnička je pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Zagreb. Lakše je ozlijeđen, objavila je zagrebačka policija. Mladića su priveli

Supruga EU parlamentarke u Italiji našli su mrtvog u autu s plastičnom trakom oko vrata
UŽAS U PALERMU

Supruga EU parlamentarke u Italiji našli su mrtvog u autu s plastičnom trakom oko vrata

Angelo Onorato (56) pronađen je na vozačevom mjestu svog automobila s plastičnom trakom oko vrata. Da nešto nije u redu, supruga je posumnjala nakon što joj nije odgovorio na uzastopne pozive
Ako dobijete ovakvu poruku, nemojte je otvarati! Hrvatska pošta poslala važno upozorenje
OPREZ!

Ako dobijete ovakvu poruku, nemojte je otvarati! Hrvatska pošta poslala važno upozorenje

Preko SMS poruka širi se lažna obavijest o nemogućnosti dostave paketa zbog nepotpunih informacija