News

Komentari 3

Djeca našla bombu u kanalu u Semeljcima, policija ju uklonila

Djeca našla bombu u kanalu u Semeljcima, policija ju uklonila

Djeca su ručnu bombu M-75 pronašla u kanalu u petak oko 15 sati, a nakon dojave o pronalasku eksplozivne naprave, policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu je, na mjestu pronalaska, bombu sigurno uklonio

U Semeljcima kod Đakova, skupina djece je u petak u kanalu pronašla ručnu bombu, a policija ju je uklonila na siguran način, izvijestila je u subotu osječko-baranjska policija.

Djeca su ručnu bombu M-75 pronašla u kanalu u petak oko 15 sati, a nakon dojave o pronalasku eksplozivne naprave, policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu je, na mjestu pronalaska, bombu uklonio na siguran način.

U policiji podsjećaju kako akcija „Manje oružja, manje tragedija - Izbacimo uljeza“ još uvijek traje te pozivaju građane koji još u čuvaju ili skrivaju oružje i eksplozivna sredstva da ga bez straha od sankcija prijave policiji.

Građane mole da takva sredstva ne donose u policijske postaje, kako se ne bi aktivirala, već da o namjeri predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Najčitaniji članci