News

Komentari 1

Dječak (9) podlegao ozljedama iz stampeda u Houstonu. On je deseta žrtva koncerta užasa

Dječak (9) podlegao ozljedama iz stampeda u Houstonu. On je deseta žrtva koncerta užasa

Svi poginuli na koncertu Travisa Scotta bili su stari između 9 i 27 godina. Nakon koncerta protiv repera i organizatora podignuti su deseci tužbi

Ezra Blount (9) u nedjelju je podlegao teškim ozljedama koje je zadobio u stampedu na koncertu repera Travisa Scotta u Houstonu, potvrdio je odvjetnik obitelji, piše Reuters.

Dječak je tjedan dana bio na uređajima za održavanje na životu, a njegovom smrću broj žrtava u stampedu na Astroworld Festivalu popeo se na deset. Svi poginuli imali su između 9 i 27 godina.

Na koncertu je bilo oko 50.000 ljudi, a stvari su izmakle kontroli kad se masa gurala prema pozornici na kojoj je nastupao Travis Scott.

- Obitelj Blount večeras oplakuje neshvatljiv gubitak svog djeteta. Ovo nije smio biti ishod odlaska na koncert sa djetetom - napisao je odvjetnik Ben Crump.

Navodi da je bilo koji od nekoliko voditelja koncerta mogao spriječiti smrti da su zaustavili koncert i uključili rasvjetu kad je kaos u publici postao očit. Crump je samo jedan od niza odvjetnika koji su podigli desetke tužbi protiv Scotta i organizatora koncerta. Tuže ih zbog nemara, nepružanja pomoći i nedovoljnog osiguranja u slučaju kriznih situacija.

Reper Scott u četvrtak se obratio obiteljima tražeći da mu se jave jer im 'očajnički želi pružiti sućut i pomoć'. Ranije je ponudio podmiriti troškove savjetovanja i pogreba.

Najčitaniji članci