News

Komentari 24

Pronašli nestalog autističnog dječaka (14) iz Zagreba

Pronašli nestalog autističnog dječaka (14) iz Zagreba

Sestra autističnog dječaka javila nam je da je Marko, koji se jutros udaljio iz škole u zagrebačkoj Dubravi, pronađen...

Marko, koji se jutros udaljio iz škole u Dubravi, je pronađen, javlja obitelj.

Podsjetimo, Patricija Crnić (18) objavila je ranije na Facebooku kako joj je brat Marko (14), koji ima autizam, pobjegao iz škole jutros u 8:30. 

Sestra je molila ljude ako su ga vidjeli da joj se jave:

- On vam ima blaži oblik autizma i sve razumije. Ako ga sretnete zazovite ga imenom i recite mu da ga seka traži. Probajte ga zadržati razgovorom i ako možete nazovite me na broj koji sam objavila. Sa mnom ima najbolju komunikaciju – kazala nam je Patricija. Ovo dodaje nije prvi puta da je pobjegao iz škole.

- Već je to napravio prije par mjeseci. Problem nije u učiteljicama nego u vratima. Imaju dva ulaza. Jedan mali koji izgleda nije bio ni zaključan i glavni gdje on sa svojih 170 centimetara bez problema stisne gumb za izlaz – kaže nam Patricija.

Opisala je i kako je jutros nestao.

- Tata ga je uredno doveo u školu. Sjedio je u hodniku i prijatelj iz razreda je rekao gle došao je Marko. Kako su učiteljice okrenule leđa tako je on nestao. Ravnateljica je žena u godinama, a on je prilično brz i lako šmugne – kaže Patricija, a nestanak je bio prijavljen i policiji. Na sreću, sve se dobro završilo i Marko je pronađen.

 

Najčitaniji članci