Obavijesti

News

Komentari 3

Dječak se oporavlja u Klaićevoj: 'Ribički štap kojim je moj brat dotaknuo žice se rastopio'

Dječak se oporavlja u Klaićevoj: 'Ribički štap kojim je moj brat dotaknuo žice se rastopio'
3

Dječak (10) oporavlja se od strujnog udara u Klaićevoj bolnici u Zagrebu

VIDEO

Suprug i ja s terase na katu kuće čuli smo pucanj nalik pucanju petarde. Bila je nedjelja oko 18 sati i iz pravca pružnog prijelaza za pješake vidjeli smo i crni dim. Na 300-tinjak metara udaljenoj pruzi bila su trojica dječaka. Suprug Miljenko odmah je sjeo na skuter u odjurio do njih. Sreća da je stigao na vrijeme kako bi mogao maknuti dječaka koji je ležao na tračnicama, jer je nepune dvije minute kasnije tuda prošao teretni vlak iz Križevaca prema Koprivnici, ispričala nam je Križevčanka Božica Barbić (57). Oko dječaka koji je bio pri svijesti, zapomagao i plakao gledajući opečene i od pada oguljene ruke okupili su se i ostali mještani. Dječak se bojao da mu je opečeno i lice.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Strujni udar 00:58

- Susjed koji je imao mobitel u ruci jer je zvao Hitnu pomoć i policiju ga je uslikao i pokazao da na licu nema opekotina, pa se mališan malo primirio. Hitna i policija su vrlo brzo došli – kaže nam Božica. Govori nam da je trojicu dječaka iz susjednih kuća vidjela dok su prolazili uz njezinu kuću i uputili se u ribolov na potok Glogovnica. Zamijetila je da je jedan od njih imao teleskopski štap za ribolov ali nije bio izvučen i držao ga je u ruci u vodoravnom položaju. Pretpostavlja da su dječaci prije pecanja izvukli teleskopski štap ali ga po povratku nisu sklopili već ga je jedan nosio na ramenu razvučenog i tako došao u životnu opasnost prolazeći ispod žica koje napajaju vlakove.

Dječak (10) ribičkim štapom dodirnuo električne vodove u Križevcima. Ozlijeđen je
Dječak (10) ribičkim štapom dodirnuo električne vodove u Križevcima. Ozlijeđen je

Majka dječaka koja je željela ostati anonimna, potvrdila nam je da je njezin sin, najmlađi od šestero djece, s prijateljima išao u ribolov na obližnji potok. Iako nije bila kod kuće u tom trenutku, dopustila mu je da pođe s njima na potok udaljen oko kilometra od njihove kuće. Sreća u nesreći je što dječak nije dodirnuo žice, već je došao u neposrednu blizinu, što je ublažilo udar. Dio preko prijelaza je gumiran, a na nogama je imao tenisice s gumenim đonom.

Desetogodišnjaka stresla struja u Križevcima, ribičkim štapom dodirnuo žice na pruzi

-Čim sam saznala, odmah sam otišla u Klaićevu bolnicu u Zagreb. Sin je kontaktibilan i prema prvim nalazima nema težih ozljeda. Samo da tako i ostane – kazala je vidno uznemirena žena koja se i u ponedjeljak nakon našeg odlaska spremala u posjetu dječaku koji je završio treći razred osnovne škole. Njegova starija sestra koja je došla na mjesto nesreće rekla nam je da se štap s kojim se njezin brat doveo u smrtnu opasnost doslovce rastopio.

Policija je izvijestila da je dječak (10) prilikom prelaska pruge u Ulici Ljudevita Modeca nosio na ramenu ribički štap kojim je dodirnuo električne žice ili došao u neposrednu blizinu s visokim naponom. Nakon ukazane prve pomoći, prevezen je u Dječju bolnicu u zagrebačkoj Klaićevoj ulici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...