Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dječaka oteli trgovci organima, iskopali mu oči i bacili u polje?

Kina: Istražitelji su našli očne jabučice nedaleko mjesta gdje je pronađen i oteti dječak. No nije bilo rožnica pa sumnjaju da su dječaka oteli trgovci organima

YouTube
Foto: YouTube
92 komentara

Dječak (6) u Kini se igrao ispred kuće. Odjednom je nestao. Roditelji i rođaci su ga počeli tražiti. Našli su ga nakon tri sata u obližnjem polju. Bio je prekriven krvlju. 

- Nismo odmah primijetili da nema oči. Mislili smo da je pao. Kapci  su mu bili spušteni - rekao je otac. Dijete su odveli u bolnicu. 

- Liječnici su bili u šoku. Rekli su nam da je našem sinu netko iskopao oči - rekao je otac. Policija sumnja kako su dječaka omamili i oteli trgovci organima. Na mjestu gdje je dječak pronađen istražitelji su našli očne jabučice no nije bilo rožnica, piše u utorak Daily Mail. Istražitelji kažu da su dječaka izabrali za žrtvu vjerojatno jer ima "zečju usnu". Policija je raspisala nagradu od 12.000 eura (oko 90.000 kuna) za informaciju koja će dovesti do otmičara. Glavni sumnjivac im je zasad nepoznata žena. 

U Kini je trgovina ljudskim organima česta jer nedostaje organa za transplantacije. Od 300.000 pacijenata godišnje koji trebaju hitnu transplantaciju samo ih oko 10.000 dobije novi organ. 

Prošle godine je sedam ljudi završilo u zatvoru jer je jednom mladiću izvađen bubreg za ilegalnu operaciju. Od novca kojeg je dobio, mladić je kupio iPhone i iPad.

Možda vas zanima i ovo:
Message