Obavijesti

News

Komentari 45

Dječaku eksplodirala petarda u ruci, pukla mu tetiva i zglob

Policija apelira na građane, prvenstveno roditelje da ne dozvole djeci korištenje opasnih pirotehničkih sredstava, mogu uzrokovati teške ozljede ruku, šaka i očiju

VIDEO

U Kaštel Gomilici, u nedjelju oko 12.50 sati, ozlijeđen je 10-godišnjak kojemu je petarda eksplodirala u ruci. Riječ je o pirotehničkom sredstvu druge kategorije koje mu je nanijelo teške tjelesne ozljede, preciznije, prijelom članka šake te puknuće tetive. Hospitaliziran je u KBC-u Split. 

Dan ranije, u subotu u poslijepodnevnim satima, zbog neopreznog korištenja pirotehničkog sredstva teške ozljede desne šake zadobio je 53-godišnjak. Naime, on je u svojoj obiteljskoj kući u Konavlima aktivirao petardu koju je htio baciti kroz prozor, ali mu je eksplodirala u ruci. Liječnička pomoć mu je pružena u dubrovačkoj bolnici, a policija ga je prekršajno sankcionirala prema Zakonu o eksplozivnim tvarima. 

Policija još jednom apelira na građane, prvenstveno roditelje da ne dozvole djeci korištenje opasnih pirotehničkih sredstava jer mogu uzrokovati teške ozljede ruku, šaka, ali i ozljede očiju. 

Inače, pirotehnička sredstva druge i treće kategorije smiju se koristiti do 2. siječnja, ali ne i u zatvorenim prostorima. Prodaja je dozvoljena isključivo osobama starijim od 18 godina. 

U Sisku od petarde ozlijeđen 10-godišnji dječak

Desetogodišnji dječak kojemu je u nedjelju u ruci eksplodirala petarda prva je žrtva neopreznog i nepropisnog korištenja pirotehničkih sredstava u Sisku, priopćila je PU sisačko-moslavačka.

Oko 12,30 sati u Ulici Vjekoslava Karasa, 10-godišnjak se iskrao iz obiteljske kuće kako bi upalio petardu. 

Zapaljenu petardu nije na vrijeme odbacio. Eksplodirala mu je u ruci, te je zadobio teške tjelesne ozljede. Liječnička pomoć dječaku je pružena u sisačkoj Općoj bolnici, gdje je zadržan na lječenju. 

Prošle su godine na području Policijske uprave sisačko-moslavačke korištenjem pirotehnike ozlijeđene dvije maloljetne i dvije punoljetne osobe, što je najviše u nekoliko prošlih godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature