Obavijesti

News

Komentari 7

Djeci za ljubav: Čak 6 mjeseci svi u vrtiću su radili bez plaće!

Djeci za ljubav: Čak 6 mjeseci svi u vrtiću su radili bez plaće!
1

Tete, kuharice, domar i spremačica ostali su bez prihoda. Mališani nisu mogli ni naslutiti što se zbiva. Očajni zaposlenici zaštitili su djecu od okrutne stvarnosti

VIDEO

Trebalo je imati snage i raditi punim intenzitetom znajući kako su djeca i ukućani zaposlenika više gladni nego siti. Bilo je to traumatičnih šest mjeseci lani za tete i sve zaposlenike Dječjeg vrtića Krijesnica iz Hrvatske Kostajnice. Izostala je pomoć države pa zaposleni uopće nisu primili plaću. Putne troškove nisu primili čak dvije godine, a većina putuje na posao iz Petrinje, Hrvatske Dubice i drugih mjesta. Trebalo je platiti prijevoz do vrtića i nazad.

- Svi imamo kredite, režije, djecu koju treba otpremiti u školu... A novca niotkud - kažu zaposlenici. Među njima je i samohrana majka, odgojiteljica Nives Siebert iz Petrinje, koja od kuće do posla i natrag svaki dan prelazi oko 70 kilometara.

- Trebalo je namaknuti novac za put, a nekad sam ostajala noćiti u Hrvatskoj Kostajnici kako bih uštedjela na putnim troškovima. Na kraju sam morala tražiti jednokratnu pomoć od Centra za socijalnu skrb za mene i dijete - kaže odgojiteljica Nives Siebert.

Unatoč problemima s neisplatom plaća, djeca nisu osjetila nedaće zaposlenika. Za mališane se iz novca koji plaćaju roditelji uredno nabavljala hrana i potrepštine.

Ni roditelji ni djeca nisu osjetili probleme djelatnika dječjeg vrtića. Obroci njihovih mališana bili su uvijek svježi i spravljeni s ljubavlju čak i kad kod kuće kuharice nisu što imale staviti na stol. Tete su bile uvijek nasmijane i vesele iako su u sebi plakale.

Plaće su ipak na kraju uplaćene na račune

Zaostale plaće zaposlenima su ipak isplaćene. Neki kažu kako od plaća ne bi bilo ništa da lani nije bila izborna godina. Vlada je osigurala 750.000 kn kojima će pokriti efekte šestomjesečne “financijske suše”.

Priču o zaposlenicima pogledajte na www.ponoshrvatske.hr

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa
Rafalei danas lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje
MORH PRIOPĆIO

Rafalei danas lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, priopćio je MORH