Obavijesti

News

Komentari 117

'Djecu se šopa i udara, vežu ih dok sestre gledaju televiziju'

'Djecu se šopa i udara, vežu ih dok sestre gledaju televiziju'
1

Zaposlenici su još 2014. godine uputili anonimni apel andležnim službama no ništa se nije dogodilo. Za bolnicu je kao osnivač nadležan grad Zagreb

VIDEO

Zaposlenica Goljaka, Specijalne bolnice za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama, progovorila je o zlostavljanjima djece za Novu TV.

- Nitko se ne usudi javno istupiti i reći da je to tako i da to mora prestati. I da se to ne smije događati i na način ako to, ako se ne borimo protiv toga onda smo dio toga. Onda to odobravamo, ali isto kao ja sada, svi se boje za svoju egzistenciju - rekla je zaposlenica i dodala:

- Dok sestre vani puše i gledaju televiziju, djeca s posebnim potrebama su u krevetićima, cijeli dan - zavezana. Ne hrani ih se nego ih se doslovno šopa - a većina njih ima problema s gutanjem. Gura ih se i udara, grubo nabija u sjedalice. Djeca budu po cijeli dan zavezana u svojim sjedalicama čak i ona koja se mogu na neki način kretati. Ako se dijete može fizički kretati, tada je i ljudski i profesionalno da mu se omogući da se nekako kreće.

Zaposlenica kaže da nema jasnog sustava kontrole

- Kad bi dijete obavilo nuždu od sestara dobilo bi jednu lijepu lekciju - smrdiš, odvratan si, što si to napravio, fuj te bilo, srami se i tako dalje. To se sve na odjelu dojenčadi i male djece. Tamo su djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi i nema nekog jasnog sustava kontrole. Dakle, djeca ovise isključivo o osoblju, o medicinskim sestrama u ovom smislu i o nadležnim centrima za socijalnu skrb koji su vrlo često udaljeni i ne vodi se nekakv nadzor osim eventualno telefonski ili povremena posjeta jedanput godišnje ili svakih par mjeseci - kaže djelatnica bolnice. 

Zaposlenici su još 2014. godine uputili anonimni apel andležnim službama no ništa se nije dogodilo. Za bolnicu je kao osnivač nadležan grad Zagreb. 

Nedavno je podsjetimo, u javnost istupila majka dijana Sajko koja je na Facebooku opisala kako jedna setra maltretira djecu. Ravnateljica Goljaka Katarina Bošnjak rekla je tada kako nema suspenzije dok se ne dokaže krivnja. Sestra je tada zanijekala zlostavljanje i zatražila je da ode na stari godišnji odmor. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 117
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...