Obavijesti

News

Komentari 0

Djed bebe zbog čije smrti sude mladom ocu: Rekli su mi da mi zet prijeti i da će me zapaliti

Djed bebe zbog čije smrti sude mladom ocu: Rekli su mi da mi zet prijeti i da će me zapaliti

Majka bebe, njezin otac i članica obitelji kazali su da je, koliko znaju, Đ. U. (24) 30. ožujka 2022. bio sam u stanu s dvoje male djece. Je li tresao bebu ne znaju jer nisu bili prisutni

VIDEO

Tog dana, ja sam ujutro otišla sa starijim sinom u Veliku Goricu kupiti mobitel, a on je ostao s drugih dvoje djece u stanu. Kad sam ja odlazila bio je sam. Ne znam je li se kasnije s nekim čuo ili mu je netko dolazio, znam da je moj otac došao popodne nakon što sam ja došla kući i zatekla bebu, koja nije disala, kazala je majka dvomjesečne bebe zbog čije smrti sude njezinu suprugu, ocu preminulog djeteta Đ. U. (24). Optužnica ga tereti za povredu djetetovih prava s posljedicom smrti, odnosno da je 30. ožujka prošle godine na području Turopolja energično tresao dojenče čime mu je prouzročio ozljede uslijed kojih je preminulo. Obdukcija je pokazala da je beba preminula od izljeva krvi u mozak do kojega je došlo jer je netko bebu energično tresao.

Otac djeteta poriče krivnju, a obranu još nije iznio.

Na pitanje branitelja okrivljenog majka djeteta potvrdila je da su tih dana preuređivali, odnosno krečili stan, u čemu im je pomagao jedan prijatelj, koji je u međuvremenu preminuo.

- Taj prijatelj je bio dan ranije i pomagao, no ne znam je li bio i tog dana. Ne znam ni je li netko drugi bio prisutan jer mene nije bilo - ponovila je supruga okrivljenog. Kazala je i da oni djecu nisu nikome vodili da ih čuva, no da su znali doći njezin otac i suprugova baka kod njih pričuvati djecu. Kazala je i da je Đ. U. i ranije u dva ili tri navrata znao ostati sam s bebom po nekoliko sati i da je znao kako se brinuti o dojenčetu.

- Znao je promijeniti pelenu i nahraniti ga. Dala sam mu upute što treba raditi prije nego sam otišla. kad sam se vratila držao je maloga vani na rukama - prisjetila se. Dodala je da njihove obitelji više nisu u dobrim odnosima otkako je saznala za rezultate obdukcije.

- Ne posjećujem ga više u Remetincu. Znam da to sigurno nije namjerno napravio, ali rekli su mi da su svi dokazi protiv njega - rekla je majka te dodala da im se prijeti.

Svjedočio je i njezin otac, djed bebe, koji je kazao da je kobnog dana od jutra bio kod kuće.

- Vidio sam je popodne kad se autobusom vraćala kući i prošla kraj mene, čak mi je mahala iz autobusa. Možda desetak minuta kasnije me nazvala vičući: 'Tata, mali je umro!'. Isti čas sam doletio - kazao je djed. Potvrdio je da su odnosi između njihovih obitelji "nikakvi" te na pitanje optuženog tko mu to prijeti pojasnio.

- Bio sam u Remetincu na nekih 15 dana zbog prometa prije Uskrsa. Tijekom šetnje zatvorskim dvorištem nećaci su mi rekli da mi je zet poručio da će me ubiti, zapaliti kad izađe i da je bolje da si sam iskopam jamu. Ja tome nisam pridavao nikakvu važnost jer znam da zatvorom kruže razne glasine i da, ako je to i rekao, sigurno nije tako mislio - kazao je djed te dodao da se njegov zet dobro brinuo o njegovoj kćeri i djeci.

- Je li on to učinio ili nije ja ne znam jer nisam bio tamo - kazao je za kraj te na izlasku iz sudnice zetu poručio da se drži.

Svjedočila je još jedna članica obitelji koja je ispričala da je sa suprugom i svekrom, djedom dojenčeta s majčine strane, tog cijelog dana bila u gradu jer su tražili automobil za kupnju.

Okrivljeni je prigovorio iskazu svih troje svjedoka ukazujući na kontradikcije u njihovim svjedočenjima.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'
VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
POLICIJA GA UHITILA

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije