Obavijesti

News

Komentari 34

Djedovi Mrazovi na prozoru KBC-a iznenadili mališane: 'Za Božić imamo samo jednu želju'

Djedovi Mrazovi na prozoru KBC-a iznenadili mališane: 'Za Božić imamo samo jednu želju'
6

’Božićna spuštancija’ održala se treću godinu zaredom, a na Rebru su je proveli članovi Speleološkog odsjeka Planinarskog društva Velebit

VIDEO

Veselju mališana s odjela pedijatrije KBC-a Zagreb nije bilo kraja kad su ih u ponedjeljak ujutro iznenadili Djedovi Mrazovi koji su visili s njihovih prozora i dijelili im darove.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Djedovi Mrazovi se spustili s krova KBC-a Zagreb i razveselili djecu poklonima 01:35

Petogodišnja Klara u bolnici je već 12 dana s mamom Ivanom, a obje ih je razveselio neobičan posjet ne jednog, nego čak deset Djedova Mrazova koji su se spustili s krova i kroz prozore odjela pedijatrije dijelili darove djeci.

Zagreb: Djecu u KBC Rebro iznenadili speleomrazovi

Malena Klara bila je oduševljena velikom plišanom igračkom Peppa Pig koju nije prestajala grliti.

- Moja najdraža lutka je sa mnom u bolnici, ali Peppu isto volim - rekla nam je malena Klara.

POGLEDAJTE DJEDOVE MRAZOVE U AKCIJI:

'Nisam znala za ovo'

Njena mama Ivana za 24sata je rekla kako si za Božić žele samo jedno - dobre nalaze. To ujedno znači i odlazak kući te blagdane u krugu obitelji.

- Čekamo sad nove nalaze, ako budu dobri, puštaju nas doma - rekla je mama Ivana.

Posjet Djedova Mrazova obje ih je oduševio.

- Nisam znala za to, tek su mi maloprije došli u sobu reći da dođemo jer nas čeka iznenađenje, tad smo ugledale kako se Djedovi Mrazovi spuštaju niz uže, akcija je predobra, baš nas je razveselila - ispričala nam je Ivana.

Zagreb: Djecu u KBC Rebro iznenadili speleomrazovi

Vesela je bila i malena Iva Šimat. Jednoipolgodišnja djevojčica iz Zagreba u bolnici je peti dan, a upravo joj je taj bio i najbolji jer ju je iznenadio Djed Mraz.

- Ovo je stvarno prekrasno iznenađenje. Dosad se nismo ni ustali iz kreveta i kad su nam rekli za ovo, baš me oduševilo - rekla nam je njena mama Marija.

I oni baš, kao i malena Klara i njena mama, žele što prije doma.

- Čekamo nalaze, ako budu dobri pustit će nas doma za blagdane pa ćemo se po potrebi opet vratiti - istaknula je Ivina mama Marija.

Evo tko su Djedovi Mrazovi

Ova volonterska akcija pod nazivom “Božićna spuštancija” održala se treću godinu zaredom, a u ponedjeljak su je na Rebru proveli članovi Speleološkog odsjeka Planinarskog društva Velebit i Željezničar. Tako su Mirna Sandrić, Hrvoje Jurković, Gordan Bedenić, Ruđer Novak, Lovro Lučev, Danko Cvitković, Tila Medenica, Sara Anđela Perić, Igor Cigrovski i Helena Polšek u ponedjeljak ujutro navukli kostime Djeda Mraza, napunili svoje torbe igračkama, slikovnicama i slatkišima te se spustili s krova glavne zgrade Rebra.

- Prikupili smo više darova nego što ima djece i nego što stignemo sve podijeliti - veselo nam govore Djedovi Mrazovi s kojima smo razgovarali na krovu KBC-a Zagreb.

Kupuju ih, kažu nam, oni sami, kao i članovi njihovih obitelji i prijatelji.

Oni su organizirali ovu hvale vrijednu humanitarnu akciju, kako bi mališanima uljepšali ove predblagdanske dane darovima, osmijesima i riječima utjehe.

- Javili smo se liječniku Filipu Rubiću, pedijatru koji radi na Rebru, koji je i moj prijatelj te smo dogovorili ovu akciju. Osim nas, imamo još dvije ekipe koje se spuštaju niz krovove Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj, kao i Klinike za tumore KBC-a Sestre milosrdnice - rekao je za 24sata speleolog Ruđer Novak.

Otkrio nam je i kako su se odlučili na ovu akciju koja nikoga ne može ostaviti ravnodušnim, a kako veseli mališane, tako veseli i odrasle.

- Sve je počelo nakon korone i potresa. Toliko je bilo tih loših događanja da smo jednostavno odlučili dati svoj doprinos kako bismo djeci vratili osmijeh na lice. Djeca su oduševljena, ali ne samo oni, nego i liječnici te medicinske sestre. Svima je to odlično - rekao nam je Ruđer Novak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...