Obavijesti

News

Komentari 362

Djelatnici Centra za socijalnu skrb nikad nisu niti ušli u stan

Djelatnici Centra za socijalnu skrb nikad nisu niti ušli u stan
2

U Centru za socijalnu skrb misle da nisu odgovorni za užas u Slavonskom Brodu. Dolazili su obitelji u posjet, ali im, tvrde, nitko nije prijavio zlostavljanje djece!?

VIDEO

Obitelj je bila u našem tretmanu. Nažalost, nitko nam nije prijavio da zlostavljaju djecu, izjavila je u ponedjeljak Slavica Nikšić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu.

Ne misli da je Centar odgovoran za užas koji je zgrozio Hrvatsku. Obitelj je zanemarivala i zlostavljala djecu, zbog čega je policija uhitila, a sudac pritvorio oca. Sumnja se da je dulje tukao kćer (2,5) i izgladnjivao je pa se curica hranila vlastitim fekalijama.

Ni sad ne bi bio u pritvoru da 27. prosinca oboje roditelja nisu u bolnicu dovezli tromjesečnu mrtvu bebu. Još nije poznato od čega je umrla. Kako je otac divljao u bolnici, došla je policija. Otišli su i u njihov stan. Tu su pronašli zapuštenu curicu, njezinu sestru (4) i polubrata. Najmlađu su odmah prevezli na pedijatriju.

U Centru priznaju kako su znali da je obitelj problematična, ali tvrde kako nisu znali da zapostavljaju djecu jer ih žena nije pustila u stan!?

- Naše djelatnice su razgovarale s njom, ali samo na hodniku jer im nije dopustila da uđu. Nije se požalila da je muž zlostavlja. Da smo imali prijavu, sigurno bismo postupili tako da zaštitimo djecu - kaže ravnateljica Nikšić.

Dodala je kako ženu imaju u tretmanu od prije zbog brakorazvodne parnice s muškarcem kojem je ostavila troje djece.

- Ponudili smo joj zaštitu i odlazak u sigurnu kuću, ali ona je sve odbila. Susjedi nam ništa nisu prijavili, osim da su nekulturni - kaže Nikšić.

Otac brani uhićenog sina.

- Ne odobravam njegove postupke. Kad je vidio kakva je žena, trebao je odmah prekinuti. Sve nas je ovo jako pogodilo. Supruga mi je srčani bolesnik, a ja sam PTSP-ovac, invalid bez jedne noge. Teško i u bijedi živimo. Moj sin je u potrazi za poslom često bio izvan stana. Nerijetko bi dolazio kasno, pitao je uvijek suprugu je li nahranila djecu, a ona bi uvijek potvrdno odgovarala. No hranila je drugu djecu, a tu je djevojčicu zapuštala. Moja je kći htjela uzeti to dijete k sebi, ali kad je vidjela u kakvom je malena stanju, uplašila se i odustala - objasnio je zgroženi otac.

Šokantan mail: "Imam 2,5 godine i pretučena sam"

Šokantan mail stigao je na samu Staru godinu na adresu Ministarstva socijalne politike i mladih. Imam 2,5 godine, pretučena sam, izgledam kao da sam stigla iz logora, stajalo je u mailu koji je poslan iz bolnice u Slavonskom Brodu. Mail su po svemu sudeći poslale zaprepaštene djelatnice šokirane onim što su vidjele, piše Jutarnji list.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 362
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina