Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Djelatnici Doma u Tuhelju maltretirali bolesne starce

V.V. (19) i M.K. (20) priznali su ravnatelju Doma za stare i nemoćne u Tuhelju da su "iz šale" snimali 3 štićenika. Istraga o snimkama još traje

24sata
Foto: 24sata
4 komentara

Fizioterapeuta V.V. (19) i tehničara M.K. (20), zaposlene u Domu za stare i nemoćne osobe u Tuheljskim Toplicama, u nedjelju je policija uhitila zbog sumnje da su posljednjih mjesec dana maltretirali nekoliko štićenika doma.
- V.V. mi je rekao da je sam pozvao policiju jer ga je na nekoj zabavi maltretirao zaštitar. Tada su mu policajci u mobitelu slučajno našli snimke. Rekao mi je da su on i M.K. mobitelom snimali tri štićenika iz šale, ujutro kad bi ih došli posjetiti u njihovim sobama. Govorili su baki "buci buci" i snimali ju - rekao je ravnatelj Doma Željko Kastelan.
Kastelan ih je suspendirao jer su mu obojica priznali snimanje. Kaže da su se ispričali, no da su ipak narušili privatnost korisnika Doma. Kastelan tvrdi da ih djelatnici nisu tukli niti su ih zlostavljali.
- Neki su naši korisnici dementni. Razgovarali smo s njima, no oni tvrde da im mladići nisu smetali i da su zadovoljni njihovim odnosom prema njima. Nikad prije nismo na njih dobili nikakve pritužbe - kaže Kastelan. Tvrdi da su M.K.-a brojni štićenici hvalili zbog ljubaznosti. V.V. je počeo raditi prije mjesec dana. Policija je obojicu uz kaznenu prijavu zbog nasilničkog ponašanja privela u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, gdje su ih ispitali i pustili na slobodu. Pretražili su njihove mobitele i "skinuli" sporne snimke, a Državno odvjetništvo u Zlataru će odlučiti ima li na njima elemenata kaznenog djela.

Možda vas zanima i ovo:
Message