Obavijesti

News

Komentari 13

Djevojčica već sa tri godine preboljela okrutni rak dojke

Djevojčica već sa tri godine preboljela okrutni rak dojke
2

Aleishi Hunter iz Kanade kvržicu je napipala mama dok je imala dvije godine. Odmah je poslana na mazektomiju. Srećom, bolest se nije proširila

VIDEO

Aleisha Hunter (4) iz kanadskog Toronta sa samo tri godine je preboljela rak dojke koji joj je dijagnosticiran godinu ranije. Odmah nakon dijagnoze, podvrgnuta je mastektomiji te je danas djevojčica zdrava i svjesna bolesti.

- Znam da sam imala rak u dojki i da ga je liječnik izlječio. Znam da zbog raka neki ljudi odu u raj, no ja sam sad bolje, rekla je Aleisha. Njena mama Melanie kaže da je bila šokirana kad su joj rekli da je kvržica, koju je našla na kćerinim prsima dok ju je sušila poslije kupanje, zapravo rak. 

- Imala je malu, tvrdu kvržicu veličine graška. Mislila sam da je bezopasna cista, rekla je Melanie. Pri prvom posjetu bolnici rekli su joj da kvržica nije opasna i poslali ju s kćeri kući. No kvržica je narasla na dva centimetra i počela boljeti Aleishu, pa ju je majka u siječnju 2009. ponovno odvezla u bolnicu. 

- Nisam mogla vjerovati kad su mi rekli o čemu se radi. Bila sam jako šokirana, zatečena. Nisam mislila da tako malo dijete može imati rak dojke, rekla je Melanie. Aleisha je odmah poslana na mazektomiju te su joj uklonili 16 limfnih čvorova ispod pazuha kako bi se uvjerili da se rak nije proširio. Srećom, sve je bilo u redu, pa djevojčica nije trebala kemoterapiju ili radioterapiju te je poslana kući već nakon tri dana. 

- Šokirali smo se kad smo uspostavili dijagnozu. Bavim se rakom dojke već 25 godina no nikad nisam naišla na ovako mladu pacijenticu. Ona je najmlađi slučaj raka dojke na svijetu, rekla je kirurginja Nancy Down. Liječnici vjeruju da se rak neće vratiti, no Aleishu čekaju redovne kontrole nekoliko godina i rekonstrukcija dojke kad bude tinejdžerka. 

- Ona je iznimno hrabra, rekla je mama.

Do sada je najmlađa oboljela od raka dojke bila Hannah Powell-Auslam iz Kalifornije kojoj je bolest dijagnosticirana 2008. kada je imala 10 godina, prenosi Daily Mail.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...