Obavijesti

News

Komentari 23

Djevojke velika srca: Nakon sanacije, očistile su Nazorovu

Djevojke velika srca: Nakon sanacije, očistile su Nazorovu
3

I dok neki učenici praznike provode na moru, u izlascima i druženjima ili pak ispred računala, četiri srednjoškolke iz Zagreba odlučile su vrijeme utrošiti pomažući onima kojima je pomoć najpotrebnija

VIDEO

Ne žalimo ni jednu sekundu provedenu čisteći pločice i zidove ili perući prozore. Doma ionako ne bismo ništa posebno radile, ovako smo barem učinile nešto dobro za nekoga, a uz to smo se i super zabavile. Koliko god nam bilo naporno, uz dobro društvo, ples i glazbu nije nam bilo teško.

POGLEDAJTE VIDEO: Praznike provode u čišćenju

Pokretanje videa...

Djevojke volonterke 00:53

Priča nam to Kristina Sedlar (18) volonterka iz Doma u Nazorovoj. I dok neki učenici ljetne praznike provode na moru, u izlascima i druženjima ili pak doma ispred računala, četiri srednjoškolke iz Zagreba odlučile su slobodno vrijeme utrošiti pomažući onima kojima je pomoć najpotrebnija, a to su oni najmanji. Ana Rogina (17), Kristina Sedlar (18), Ivana Sedlar (17) i Reina-Arwen Keranović (17) učenice su Škole za medicinske sestre Vrapče i Trgovačke srednje škole, a već nekoliko dana i vesele volonterke u Domu za nezbrinutu djecu u Nazorovoj. 

- Kad sam čula da mami treba pomoć u čišćenju i saniranju drugog kata Doma, odmah sam pozvala svoju ekipu, koja je bez razmišljanja pristala pomoći i tako je sve krenulo. Jer da sam joj se samo ja pridružila, to ne bi bilo dovoljno, a i potrajalo bi predugo pa bi klinci morali još dulje čekati ne bi li se vratili u svoje sobe - ispričala je volonterka Ana Rogina. 

Njezina majka radi kao čistačica u Domu za djecu, a težak posao koji ih je snašao nije mogla samo s jednom kolegicom odraditi u toliko kratkom roku u kojemu je htjela. Naime, drugi kat Doma u kojemu su boravila dječica poprilično je stradao u potresu, a djecu su zbog toga morali premjestiti u prizemlje. Mjesecima nakon potresa trajala je sanacija drugog kata, a kad su majstori koji su radili na saniranju konačno završili posao, trebalo je sve to i očistiti. 

- Malo je reći da je sve bilo u kaosu, ali bacile smo se na posao. Nije nam bilo teško jer smo sve prijateljice pa nam je bilo zabavno, puštale smo si glazbu, pjevale i plesale. Bilo je lako raditi u takvoj atmosferi, nekad smo znali ostati od 10 do 20 sati, sve dok nismo sve završile, ali svi su nam pomagali - rekla je Kristina. 

- Ovaj posao smo morale shvatiti ozbiljno. Kad su u pitanju djeca, sve mora biti savršeno čisto i dezinficirano. Tu jednostavno nema mjesta šeprtljavom poslu te svaki kutak mora biti čist i uredan - dodala je. 

Iako djelatnici Doma u Nazorovoj nisu htjeli izlaziti u javnost zbog osjetljivosti svojega posla, djevojke su nam rekle da su bili više nego oduševljeni njihovim angažmanom i velikom željom za radom, a također se nadaju budućoj “suradnji”.  

- Svi su presretni što smo ovdje i što im pomažemo. Svako malo dođe netko od djelatnika i zahvaljuje nam se, ubrzo smo se sprijateljili sa svima, ovdje smo kao obitelj. Svakako želimo ovdje dolaziti i volontirati kad god to bude moguće - rekla je Ivana. 

Iako ih još čeka mnogo posla, s osmijehom su nam rekle da će već pred kraj tjedna dječica imati novo i čisto mjesto gdje će se bezbrižno moći igrati, a one su spremne pomoći kad zatreba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava