Obavijesti

News

Komentari 1

Dobila sliku Picassa na lutriji, ali ju ne može čuvati doma...

Dobila sliku Picassa na lutriji,  ali ju ne može čuvati doma...
1

Tombolu nazvanu "1 Picasso za 100 eura" organizirale su aukcijska kuća Christie's i humanitarna organizacija CARE za financiranje svojih projekata u Africi

VIDEO

Talijanka koja je na lutriji osvojila Picassovo ulje i njezin sin koji je majci poklonio dobitni listić pozvali su u petak muzeje da preuzmu umjetninu i izlože je jer ju je "teško čuvati u kući".

Još pod utjecajem iznenađenja, Claudia Borgogno iz grada Ventimiglie ne planira zasad prodati svoj dobitak "Mrtvu prirodu", geometrijsku kompoziciju s novinama i čašom absinta iz 1921. procijenjenu na milijun eura. 

"Volim svoj posao, dakle mislim nastaviti raditi. No ta slika je za budućnost mog sina", povjerila je agenciji AFP.

"Dosad nisam nikada dobila na lutriji iako sam koji put zaigrala, tek tako. Nisam to očekivala niti se nadala", rekla je.

Dobitni listić za 100 eura bio je božićni dar njezina sina Lorenza koji je također svjestan da je danas "teško čuvati sliku u kući, zbog njezine vrijednosti". 

"Ne pada mi na pamet objesiti je na zid. No bilo bi lijepo da bude izložena u muzeju kako bi i drugi u njoj mogli uživati", rekao je.

Lorenzo je pozvao muzeje kazavši "Voljeli bismo da bude izložena u Europi ili svijetu, da je svi mogu gledati".

Zasada je gradska vlast Ventimiglie izrazila spremnost da izloži Picassovo ulje.

Tombolu nazvanu "1 Picasso za 100 eura" organizirale su aukcijska kuća Christie's i humanitarna organizacija CARE za financiranje svojih projekata u Africi. Dobitni listić izvučen je na izvlačenju održanom u aukcijskoj kući u Parizu.

Uplate su vršene putem interneta, a prikupljeno je više od pet milijuna eura. U nagradnom izvlačenju sudjelovali su ljudi iz više od sto zemalja, objavljeno je tijekom izvlačenja koje je uživo prenošeno putem interneta.

Izvlačenje je trebalo biti održano još 30. ožujka, ali je bilo odgođeno zbog pandemije izazvane širenjem koronavirusa. Novo izdanje lutrije planirano je za 2021.

Cilj je lutrije bio prikupiti 20 milijuna eura, no u finalu prikupljeno je samo 5,1 milijun. 

Milijun eura trebao je biti uplaćen vlasniku slike, kolekcionaru Davidu Nahmadu koji je odlučio uzeti 900.000 eura, a 4,2 milijuna ide u projekte organizacije CARE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca