Obavijesti

News

Komentari 88

Dobili tri godine zatvora zbog sudjelovanja na gay vjenčanju

Dobili tri godine zatvora zbog sudjelovanja na gay vjenčanju
2

Osam muškaraca osuđeno je zbog 'razvrata' iako nijedan zakon u Egiptu izrijekom ne brani homoseksualnost. Snimku vjenčanja na internetu su objavili iz osvete

VIDEO

Gay vjenčanje egipatski tužitelj je nazvao 'sotonskom ceremonijom', 'sramotnim, žaljenja vrijednim scenama koje ljute boga'. 

S njim se složio i sud koji je osmoricu muškaraca koji su sudjelovali na vjenčanju osudio na tri godine zatvora.

Osudili su ih na osnovu snimke na kojoj jedan muškarac drugome stavlja prsten na ruku te se zatim poljube dok se ostali vesele i slave.

Snimku je netko objavio na internetu te su mladići uhićeni početkom rujna zbog objave 'materijala koji narušava javnu pristojnost' te su ih optužili za 'razvrat' i 'nemoral' zbog sudjelovanja na vjenčanju za koje tužiteljstvo tvrdi da je bilo u travnju. Egipatske vlasti objavile su nedugo nakon uhićenja da su forenzički nalazi pokazali da sedmorica od muškaraca sa snimke nisu homoseksualci te da nikad nisu spavali s drugim muškarcem. Osmi, mladoženja, nije došao na pregled. 

On je u jednom intervjuu zanijekao da je riječ o vjenčanju. Tvrdi da je prijatelju bio rođendan te mu je poklonio srebrni prsten. 

Navodno je snimku netko objavio iz osvete prema jednom od muškaraca. 

Iako u Egiptu ne postoji zakon koji brani homoseksualnost, zadnjih godina gayeve često uhićuju zbog 'kršenja' drugih zakona poput onog o 'nedoličnom javnom ponašanju'. Ova osmorica osuđena su zbog 'razvrata', javlja CNN.

U rujnu je šest muškaraca pod istim optužbama osuđeno na dvije godine zatvora nakon što im je policija upala u stan. Četvorica su u travnju osuđena iz sličnih razloga, a 2001. su u gay klubu uhitili 50 ljudi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature