News

Komentari 36

Dobio odštetu od 20.000 kuna jer je 1991. preživio streljanje

Dobio odštetu od 20.000 kuna jer je 1991. preživio streljanje

Savu K. hrvatska policija izvela je iz stana 2. listopada i odvela ga u šumu Česma kod Malog Korenova na strijeljanje zajedno sa šestoricom pripadnika JNA koje su zarobili. U njih su ispalili više metaka

Savo K. (70) iz Bjelovara od države je tražio odštetu od pola milijuna kuna te plaćanje mjesečne rente od 686 kuna jer su ga 1991. strijeljali pod sumnjom da je snajperist iako je bio civil.

Općinski sud prvostupanjskom odlukom dodijelio mu je 20.000 kuna odštete, a troškovi koje Savo mora platiti sudu su 15.000 kuna veći, to jest, za troškove suda mora platiti 35.134 kuna te još nekoliko tisuća kuna za majčin dio tužbe, javlja Večernji.

Naime, i njegova, u međuvremenu preminula, majka tražila je također 350.000 kuna odštete zbog duševnih bolova koje je pretrpjela zbog sinovog ranjavanja. Njihov zahtjev za naknadu materijalne i nematerijalne štete sud je odbacio kao neosnovan.

Savu K. hrvatska policija izvela je iz stana 2. listopada i odvela ga u šumu Česma kod Malog Korenova na strijeljanje zajedno sa šestoricom pripadnika JNA koje su zarobili. U njih su ispalili više metaka.

Ranjen, s prostrijelom ranom na lijevoj strani lica i desnoj potkoljenici, uspio se dovući do kontrolnog punkta policije u Narti odakle ga je Hitna pomoć prevezla u bolnicu. Kući je pušten tek u veljači 1992. godine.

Najčitaniji članci