Obavijesti

News

Komentari 142

Dobio je račun: Bolnici u Rijeci za jednu tabletu platio tri lipe

Dobio je račun: Bolnici u Rijeci za jednu tabletu platio tri lipe
4

Branko Cibić (68) početkom travnja završio je u riječkoj bolnici zbog blažeg moždanog udara. Dali su mu tabletu za koju je nakon nekoliko dana dobio račun

VIDEO

Riječanin Branko Cibić (68) početkom travnja nije se osjećao dobro, trnuli su mu noga i jezik te ga je sin prevezao na Hitni prijem riječke bolnice na Sušaku.

Nakon vađenja krvi vozilom Hitne pomoći prevezen je u bolnicu u centru grada gdje mu je nakon pretraga ustanovljeno da je pretrpio lagani moždani udar.

- Liječnici su mi dali transfuziju i jednu tabletu te me savjetovali da ostanem u bolnici. Nisam pristao jer me kući čekala supruga sa zdravstvenim poteškoćama o kojoj se sam brinem. Osjećao sam se bolje i sin me odvezao doma - prisjeća se dugogodišnji davatelj krvi, s dopunskim i zdravstvenim osiguranjem.

'Pa više ih koštaju papir, kuverta i marka!'

Dodaje da je bio sretan što je sve dobro završilo te je ubrzo zaboravio na svoje tegobe. No nakon nekoliko dana u poštanskom sandučiću dočekao ga je smiješni podsjetnik. KBC Rijeci mora platiti tri lipe!

- Nisam mogao vjerovati. Prvo sam pomislio da se radi o tri kune, ali tri lipe? Pa više ih koštaju papir, kuverta i marka. Da stvar bude bolja, u banci su mi uračunali i naplatili svoj trošak tako da sam sveukupno platio osam kuna - nije se mogao načuditi otac dvaju bivših branitelja.

Iako iz bolnice nismo dobili pismeni odgovor, djelatnica u uredu za naplatu računa objasnila je da se radi o sudjelovanju u troškovima.

- Od studenog 2013. počelo se s participacijom, odnosno nadoplatom za određene lijekove. U ovom slučaju riječ je o nadoplati za apaurin - objasnila je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 142
VIDEO

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...