Obavijesti

News

Komentari 15

Dobre vijesti! Stožeri javljaju: Hrvatska je bez novozaraženih

Dobre vijesti! Stožeri javljaju: Hrvatska je bez novozaraženih
1

Novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24-satnom razdoblju nema. Time je ukupan broj oboljelih od korona virusa 2.244, a ukupan broj ozdravljenih je 2.046

VIDEO

Opet se radi nedjeljom

Iz Nacionalnog stožera Civilne zaštite priopćenjem su objavili kako se ukida zabrana rada nedjeljom:

'Zbog povoljne epidemiološke situacije izmjenom Odluke o radnom vremenu i načinu rada u djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti Covid-19 ukida se zabrana rada nedjeljom, uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i posebnih uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo", objavili su iz Nacionalnog stožera.

Nacionalni stožer za civilnu zaštitu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U posljednja 24 sata nema novooboljelih od korona virusa, a preminula je još jedna osoba, čime je ukupan broj preminulih narastao na 101, izvijestio je u utorak Nacionalni stožer civilne zaštite.

'Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24-satnom razdoblju je 0, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2.244', navodi se u priopćenju Nacionalnog stožera.

Do sada su testirane 63.682 osobe, od toga 1.260 u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju su 42 osobe. Od toga je na respiratoru pet pacijenata.
 
Ukupan broj ozdravljenih je 2.046, što je 11 novoozdravljenih u protekla sata. Stožer je u priopćenju naveo da je ukupno od koronavirusa preminula 101, što je jedna više nego jučer. 

Krapinsko-zagorska

Na području Krapinsko-zagorske županije već 28 dana nema novooboljelih od korona virusa. U protekla 24 sata ozdravila je jedna osoba, iz Đurmanca.

Broj aktivnih slučajeva zaraze na području Županije sada iznosi jedan, dok je ukupan broj ozdravljenih osoba 137. U protekla 24 sata testirano je 27 uzoraka te su svi negativni. Dosad je testirano ukupno 2.728 uzoraka.

Sisačko-moslavačka

Na području Sisačko-moslavačke županije na današnji dan nema novooboljelih pacijenata od zarazne bolesti COVID-19, kod preostala tri pacijenta koji su klinički dobro čeka se negativizacija laboratorijskih pretraga na SARS-CoV-2 virus, obavijestili su u utorak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Vukovarsko-srijemska

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema pozitivnih osoba na covid-19 te je tako ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije 41, od čega je 40 izliječenih.

Trenutno u županiji nema hospitaliziranih osoba zbog korona virusa. U protekla 24 sata testirano je 45 osoba, ukupno testiranih do sada na području županije je 2.143.

U samoizolaciji se nalaze  42 osobe. Ambulante osnovane pri domovima zdravlja su zaprimile 37 poziva sa sumnjom na korona virus. Zdravstvenih radnika u samoizolaciji nema.

Splitsko-dalmatinska

Prema izvješću županijskog stožera od ukupno 104 obrađena testa sa područja Splitsko-dalmatinske županije danas nema novooboljelih osoba. Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je oporavljeno 470 osoba.

16 osoba je hospitalizirano, dva zdravstvena djelatnika nalaze se u samoizolaciji, tri osobe iz Splitsko-dalmatinske županije nalaze se na respiratoru. U karanteni hotela Zagreb nema nijedna osoba.

Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 559 slučajeva zaraze korona virusom.

Brodsko-posavska

Na području Brodsko-posavske županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba od COVID-19. Ukupan broj oboljelih osoba na području Brodsko-posavske županije tako i dalje iznosi 41, ozdravilo je 16 osoba, a uz 1 ranije preminulu osobu, trenutno su 24 aktivne oboljele osobe od COVID-19.

Požeško-slavonska

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno su četiri aktivna slučaja zaraze korona virusom i te se osobe nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se trenutno nalaze dvije osobe, 38 uzoraka je poslano na analize te je ukupno testirano 1168 osoba. Danas je 13. dan bez novooboljelih osoba u Požeško-slavonskoj županiji, javljaju iz županijskog stožera Civilne zaštite.

Šibensko-kninska

Trinaesti dan za redom nema novooboljelih osoba od korona virusa u Šibensko-kninskoj Županiji, a broj oporavljenih je i dalje 82.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 57 osoba koje su kontakti COVID-19 pozitivnih osoba. Od početka epidemije do danas uzeto je 2360 uzoraka.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice nema hospitaliziranih pacijenata oboljelih od koronavirusa. Jedan pacijent s našeg područja i dalje se liječi u KBC-u Split.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske nije zaprimljena ni jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije.

Zagrebačka

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do utorka u 11:00 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim korona virusom.

U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednja dva dana nema novooboljelih. Do sada je ukupno izliječena 121 osoba, a četiri su preminule.

Ličko-senjska 

Ličko-senjska županija i dalje je korona-free zona, 38. dan za redom nema novooboljelih osoba.

Ukupno su oboljele 22 osobe od COVID-19 od čega je 21 osoba izliječena te jedna osoba preminula.

U posljednja 24 sata provedeno je dodatno testiranje nad 6 osoba, pristigla su 4 negativna rezultata te se čekaju 2 rezultata testiranja. Testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno je nad ukupno 453 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije su dvije osobe.

Nisu zaprimljene dojave o kršenju Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanju sportskih i kulturnih događanja i Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima.

Osječko-baranjska

Nastavlja se trend negativnih nalaza na korona virus na području Osječko-baranjske županije. Tijekom posljednja 24 sata u KBC-u Osijek je testirano 148 uzoraka, a u Zavodu za javno zdravstvo 16 i niti jedan od ukupno 164 uzorka nije bio pozitivan.

I dalje je hospitalizirana jedna osoba, a na respiratoru nema pacijenata pozitivnih na korona virus; deset pacijenata nalazi se na kućnom liječenju.

Ukupan broj oboljelih od početka epidemije iznosi 133, a izliječenih je s današnjim danom 114. Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo u samoizolaciji su tri osobe, četiri manje nego jučer.

Karlovačka

U Karlovačkoj županiji jučer je testirano 40 osoba. Svi nalazi pristigli su negativni. Danas će biti testirano oko 35 osoba kroz 'drive in'. Ukupno je testirano 2606 osoba.

Pod mjerama samoizolacije nema niti jedne osobe. Nema niti jedne osobe na liječenju te smo i dalje 'covid free' županija, izvijestio je u utorak Stožer CZ Karlovačke županije.

Istarska

'Obavještavamo Vas da je unutar 24 sata ispitano 125 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus (COVID-19). Nema novooboljelih', objavili su u utorak iz Stožera civilne zaštite Istarske županije.

Zadarska

Stožer civilne zaštite Zadarske županije izvijestio je u utorak da nema novooboljelih od korona virusa, a broj ozdravljenih je i dalje 85. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 47 uzoraka.

U samoizolaciji je samo jedna osoba, a aktivni nadzor je istekao za 3868 stanovnika.

Bjelovarsko-bilogorska

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije 41 dan je za redom bez novozaraženih Covidom-19.
 
Tijekom posljednja 24 sata testirano je 19 osoba i svi nalazi su negativni. Od početka pandemije korona virusa u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji bilo je 10 zaraženih i svi su ozdravili.
 
U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nije bilo preminulih od Covida-19, a virus se nije probio ni u zdravstvene ustanove ni u domove za starije i nemoćne.

Virovitičko-podravska

Virovitičko-podravska županija, nastavlja živjeti u pozitivnom trendu što se tiče korona virusa. 'Već 24 dana zaredom, nemamo novozaraženih', naglasili su iz Stožera civilne zaštite VPŽ.

Na prostoru te županije od početka pandemije devet je osoba oboljelo od korona virusa, od čega se šestero oporavilo, dvoje je još zaraženo, a jedan muškarac je preminuo od virusa Covid-19.

U posljednja 24 sata, 18 osoba s područja Virovitičko-podravske županije, testirano je na korona virus i njihovi brisevi bili su negativni. Broj testiranih trenutno se zaustavio na 1.143.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a