Obavijesti

News

Komentari 30

Dobro jutro! Stotinu koza ušle su u dvorište i obrstile joj vrt

Dobro jutro! Stotinu koza ušle su u dvorište i obrstile joj vrt
1

Preskakale su ogradu s lakoćom, skakale svuda i kao sumanute jele sve što su vidjele: od brokula do mandarina, ispričala nam je šokirana Zadranka M. P. iz naselja Novi Bokanjac

VIDEO

Pogledala sam kroz prozor, a kad ono... Dvorište mi je bilo prepuno koza. Jedne su brstile ruže, druge jele maline, treće aroniju, požalila nam se Zadranka M. P. (48) iz naselja Novi Bokanjac na rubnom dijelu grada.
 Koze u dvorištu ugledala je u nedjelju ujutro, nešto iza osam sati, a još ne zna čije su i odakle su u stadu došle do njezina dvorišta. Dodaje kako je kopitarski harač kratko trajao, no da su temeljito obrstili sve.

- Ranije smo viđale ovce, ali s pastirima. A ove koze dojurile su te kao sumanute jele sve što su vidjele i što im se našlo na putu. Nemam više ni brokule, ni salate, a ni mandarina koje su ove godine baš lijepo rodile. Čak su i njih dohvatile te pojele! A vlasnika nigdje - s tugom i očajem u glasu prepričava nam ova Zadranka.

Te iste koze, kaže, zamijećene su još u subotu kraj Poslovnog inkubatora, no kako je u blizini šuma, susjedi su vjerojatno mislili da su izašle malo iz šume s vlasnikom i da će se vratiti odakle su došle. Stoga na njih nisu obraćali previše pažnje.

- Izašla sam iz kuće i jedva ih uspjela potjerati. Bilo je to cijelo stado, još ne mogu doći k sebi. Preskakale su ogradu s lakoćom, skakale uokolo... Ma cirkus! Mislim da su još jednom susjedu učinile štetu, a kad su sve potaracale, otrčale su prema šumi - govori nam M. P.

Šokirana i ogorčena mještanka cijeli je slučaj prijavila policiji te je zadarska policijska patrola došla na lice mjesta i obavila uviđaj. Vlasniku, doznajemo, još nisu uspjeli ući u trag.

- Na poziv jedne građanke izašli smo na teren u Novi Bokanjac. Žena je prijavila da su joj koze u nedjelju ujutro preskočile ogradu, ušle u vrt pred kućom i uništile brojne kulture koje je imala posađene. Još tragamo za vlasnikom i nadamo se da ćemo ga uskoro naći - rekli su nam u PU Zadarskoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a