Obavijesti

News

Komentari 187

Dobro se pripremite: Dolaze snijeg, udari vjetra i grmljavina

Dobro se pripremite: Dolaze snijeg, udari vjetra i grmljavina
6

Gotovo sve meteorološke stranice govore isto: U petak kontinentalnu Hrvatsku očekuju snijeg i jaki udari vjetra, dok se u priobalju očekuje grmljavinsko nevrijeme

VIDEO

Čini se kako ćemo nadolazeći petak pamtiti po početku prave zime. Naime, sve relevantne stranice upućuju na isto, snijeg, jaki udari vjetra, pa čak i grmljavinsko nevrijeme.

Tako je Meteoalarm, stranica koja objavljuje upozorenja o opasnom vremenu za Europu, upozorava da se na području Zagreba već u petak ujutro oko 9 sati očekuje jak sjeveroistočni vjetar koji će dosezati i brzine od 65 km/h

U Zagrebu od 5 do 20 centimetara snijega

A od 11 sati, tvrdi Meteoalarm, dolazi snijeg. Navode kako će kiša već ujutro prijeći u snijeg u Podravini i Međimurju, a tijekom dana i na cijelom području Zagreba. 

Očekuje se od 5 do 20 centimetara snijega. Udari vjetra nešto će se smanjiti, ali će i dalje biti vrlo jaki uz srednju brzinu od 30 do 45 km/h.

Snijeg, led i jak vjetar očekuje se i na području Osijeka i Gospića, dok se u Karlovcu očekuje snijeg i led, ali bez vjetra.

Udari vjetra do 185 km/h

No, Meteoalarm upozorava da se i u priobalju očekuje nestabilno vrijeme.  Olujni udari vjetra i do 185 km/h očekuju se na području Rijeke, ali i u splitskoj regiji. Udari vjetra bit će praćeni grmljavinskim nevremenom i velikom količinom kiše.

I Crometeo i DHMZ imaju slične prognoze.

DHMZ: U gorju bi moglo napadati i više od 40 cm snijega

Navode kako će u petak biti obilnih oborina, osobito u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj. U gorju već od jutra snijeg pa tijekom dana u Gorskom kotaru i Lici može napadati više od 30 cm snijega nošenog olujnim sjeveroistočnim vjetrom.  DHMZ, pak, navodi da bi moglo napadati i više od 40 centimetara.

Snijega će biti i u nizinama sjeverozapadne Hrvatske, osobito u Međimurju i Hrvatskom zagorju već od noćnih i ranojutarnjih sati gdje također može biti većih količina mokrog snijega. 

Snijeg stiže i u Slavoniju?

U Slavoniji uglavnom kiša i to u manjim količinama nego na zapadu. Snijeg je u zapadnoj Slavoniji moguć sredinom dana, a potom prema večeri sa zahlađenjem i prema istoku. 

U subotu smirivanje

U subotu ujutro postupan prestanak snijega sa sjeverozapada. Veći dio dana snijeg će još padati u Slavoniji i Lici, ali u manjim količinama nego u petak. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 187
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...