Obavijesti

News

Komentari 162

Obitelj Cvjetković: Dirnuti smo gestom, ali moramo razmisliti

Obitelj Cvjetković: Dirnuti smo gestom, ali moramo razmisliti
3

Cvjetkovići svakog časa mogu biti izbačeni iz svoje kuće, a ako ih deložiraju ipak neće biti na ulici zbog divne geste Frane Širovića. Zahvalni su mu na ponudi

VIDEO

Frano Širović iz Obrovca Sinjskog napravio je nesvakidašnju, ljudsku gestu koja vraća vjeru u ljude. Naime, Širović je deveteročlanoj obitelji Cvjetković ponudio obiteljsku kuću njegove obitelji u Obrovcu Sinjskom.

Širović je priču vidio na vijestima i rastužio se nad sudbinom nesretne obitelji. Reagirao je odmah, nazvao Slobodnu Dalmaciju i javno objavio poziv Cvjetkovićima:

- Teška je njihova sudbina i strašno je za bilo koga, a kamoli za tako veliku obitelj da ostane na cesti. Zato im nudim našu obiteljsku kuću na trajno korištenje - rekao je Širović.

Jurica Galoić/Pixsell

Kuća Širovićevih je potpuno prikladna za zagrebačku obitelj, a potrebne su samo sitne preinake.

- Kuća je dovoljno velika za sve njih jer smo je gradili za našu, također veliku obitelj. Potrebni su manji zahvati, ali uz malu pomoć općine to ne bi trebao biti problem - zaključio je Frano velikog srca, te otišao i korak dalje:

- Ako obitelji Cvjetković treba samo privremeni smještaj, spreman sam im na godinu dana ustupiti i dio svog stana u obiteljskoj kući u kojoj živim s roditeljima. Još nemam vlastitu obitelj - rekao nam je Širović, te dodao da ni u kom slučaju ne želi ispasti glavni lik u ovoj priči.

- Sva pažnja mora biti usmjerena na obitelj Cvjetković. Treba im se pomoći po svaku cijenu - zaključio je Frano.

Cvjetkovići: Duboko smo dirnuti gestom

Duboko smo dirnuti velikom gestom. Od jutros primamo pozive rodbine i prijatelja koji nas upućuju na njegovu ponudu gospodina. Mnogo nam znači ta podrška i pozitivna energija svih ljudi koji su se odlučili pomoći nam na sve moguće načine. A ovakvu darežljivost sigurno ne viđamo svaki dan, rekla je za Slobodnu Dalmaciju Ivana Cvjetković, jedna od četiri kćeri u obitelji čija je priča obišla Hrvatsku. 

Dodala je kako je ponuda obitelj ''oborila s nogu'' te kazala kako će Širovića već danas kontaktirati. 

- Iznimno cijenimo ponudu, ali moramo dobro razmisliti budući da su svi članovi obitelji vezani za Zagreb ili školom, fakultetom, a majka poslom. Ipak, možda nas situacija prisili da odlučujemo u panici - rekla je. 

Neviđeni pritisak na pravosuđe, slučaj je čist kao suza

Zbog popraćenosti slučaja obitelji Cjetković u medijima oglasio se i Ivan Kobaš, odvjetnik Borisa Žibrata, koji je na dražbi kupio spornu kuću. Rekao je da ne može više trpjeti medijsku hajku Cvjetkovićevih i da se morao uključiti u cijelu priču, javlja RTL

Kobaš tvrdi da njegov klijent već godinama ne može doći do nekretnine koju je kupio na dražbi za dvije trećine cijene, a ne za petinu kako tvrde Cvjetkovići.

Osvrnuo se i na još neke tvrdnje deveteročlane obitelji za koje kaže da nisu točne. Tako kaže da sudac nije u rukama imao presudu da je dio imovine koji je prodan bračna stečevina, a smiješan mu je i argument da Marija Cvjetković nije bila obaviještena o dražbi, jer je za to znao njezin suprug. 

Odvjetnik ističe da je njegov klijent čovjek od 60 godina koji je potrošio svu svoju ušteđevinu i više ne može čekati te da se 'događa neviđeni pritisak na pravosuđe, a slučaj je čist kao suza'.

Poručio je da o svemu treba odlučiti sud, a ne ulica. Osudio je i pritisak saborskih zastupnika koji na cijeloj situaciji samo skupljaju poene, kaže.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 162
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa