News

Komentari 2

Dobrovoljac Aleksej o užasnom bombardiranju u Kramatorsku: 'Bilo je puno žena i djece...'

Dobrovoljac Aleksej o užasnom bombardiranju u Kramatorsku: 'Bilo je puno žena i djece...'

Dobrovoljac ukrajinske vojske je pomagao izvlačiti tijela te je svjedočio užasu

Medicinsko osoblje danonoćno je pokušavalo spasiti što više života nakon što su Rusi u petak bombardirali željezničku postaju u Kramatorsku. Poginulo je više od 30 ljudi, a stotinu ranjeno.

BBC-ovi novinari stigli su u Krematorsk dok su se pacijenti prevozili u veće bolnice zbog operacija koje su najviše zahtijevale uklanjanje šrapnela iz tijela. Nažalost, kako piše BBC, među poginulima je bilo i dijete. Vojni stručnjaci ispitivali su ostatke dvaju projektila, od kojih je na jednom, podsjećamo, pisalo 'Za djecu'. Još uvijek nije jasno je li projektil koji je pao u blizini oboren ili ne, s obzirom da je veći dio netaknut.

Izvlačio žene i djecu

Dobrovoljac ukrajinske vojske Aleksej dosad je već pomagao u izvlačenju tijela, no to bi uglavnom bili ukrajinski vojnici koji su život izgubili na bojištu. Iskustvo je ovaj put bilo još stravičnije, gdje je kazao kako je sad bilo puno žena i djece.

Aleksej vjeruje da je željeznička postaja namjerno gađana i to baš onda kad je na tisuće ljudi pokušalo pobjeći. Rusija nije preuzela odgovornost za jučerašnji napad.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE