Obavijesti

News

Komentari 81

Dogovarali suradnju: Sastali se Plenković, Saucha i HNS-ovci

Dogovarali suradnju: Sastali se Plenković, Saucha i HNS-ovci

Batinić je rekao da se nije razgovaralo ni o čemu konkretnom, već onome što ih očekuje u narednom razdoblj, što bi od prijedloga zakona moglo dotad ući u javnu raspravu

VIDEO

Premijer Andrej Plenković, vodstvo HDZ-a i saborski Kub HNS-a u kojem je i bivši SDP-ovac Tomislav Saucha održali su u srijedu sastanak u Vladi nakon kojeg je istaknuto da se razgovaralo o tehnikama buduće suradnje i o tome što će se odraditi do saborske stanke, 15. srpnja.

"Radilo se o pozivu predsjednika Vlade. Nazočili su predsjednik Sabora, predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić i neki ministri. Razgovarali smo o budućoj suradnji, nastavku suradnje te o tome imamo li određenih prijedloga na neke zakone prije nego što će biti upućeni u Vladu. Dogovorili smo tehniku buduće suradnje u kratkim crtama", rekao je novinarima nakon sastanka predsjednik Kluba HNS-a Milorad Batinić.

Naglasio je da se nije razgovaralo ni o čemu konkretnom, već onome što ih očekuje u narednom razdoblju, što će se odraditi do 15. srpnja i što bi od prijedloga zakona moglo dotad ući u javnu raspravu. "Dogovoreno je, kao što je i običaj s koalicijskim partnerom, da imaš koordinaciju prije nego što dođu u Vladu neki zakoni. To smo prihvatili i to je bio na neki način dio našeg dogovora", dodao je.

Batinić je vezano za interpelaciju SDP-a o ploči HOS-a u Jasenovcu rekao da se radi na tome da se ona makne i da je stav HNS-a po pitanju konkretne ploče ili takvih ploča bilo gdje veoma jasan. Nije želio komentirati na koji način se namjerava maknuti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"O tome nije bilo govora na ovom sastanku, pa ne mogu reći precizno, no ono što je bio jasan stav HNS-a, što mi mislimo o tome, to je i danas", dodao je.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković kazao je da su na sastanku razgovarali o međusobnoj suradnji te se upoznali. "Razgovarali smo i o konkretnim dogovorima o budućem radu i zakonima, ali ključno je bilo da se po prvi puta u ovoj formi, formatu susretnemo. Razgovarali smo u uobičajenim stvarima, ništa posebno", dodao je.

Član Kluba HNS-a Tomislav Saucha je prokomentirao da je prvi put otkad je bio predstojnik ušao u zgradu Vlade. Nije želio komentirati o čemu su govorili na sastanka, rekavši kratko da je bilo ugodno i najnormalnije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović