Obavijesti

News

Komentari 86

Završena pretraga Avenue Malla, dojava o bombi je lažna

Završena pretraga Avenue Malla, dojava o bombi je lažna
4

Dojava o bombi stigla je oko 14 sati. Svi iz centra su bili evakuirani, a pretraga je završena u 16.15 i utvrđeno je kako je dojava bila lažna

Oko 13.45 sati dobili smo dojavu o mogućoj eksplozivnoj napravi u Avenue Mallu. Policijsko postupanje je i dalje u tijeku i utvrđujemo sve okolnosti, potvrdili iz zagrebačke policije. 

- U Avenue mallu je bila dojava o bombi. Policija je odmah poslala na teren priotehničare, pola prostora je pregledano dosad. U trenutku dojave u centru je bilo oko 1000, 1500 ljudi. Trenutno ne mogu ni oni koji su parkirani u garaži izaći. Ja to promatram kao nekakvu lošu provokaciju, mislim da nema nikakvog razloga za paniku, da se radi o lažnoj dojavi koja ima za cilj unijeti nesigurnost - rekao je zamjenik zagrebačkog gradonačelnika.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

- Evakuirali su nas - javlja nam čitateljica.

- Zaposlenica sam jedne trgovine, čuli smo alarm. Zaštitari su rekli da je dojava o bombi i brzo je došla policija. Neki su htjeli ostati u centru, ali ih je policija ispratila, ostatak je u miru izašao, nije bilo panike - dodala je.

PRATITE UŽIVO:

- Oglasila se uzbuna za evakuaciju prije pola sata. Nitko se nije preplašio jer smo pratili nedavne događaje u Areni. Zaposlenici su mirno izašli van i sad čekamo da se vratimo natrag na posao, rekli su nam da će trajati 2 do 3 sata pregled centra - kaže čitateljica.

 - Prvo smo pomislili da je požar na trećem katu, kao da je nešto zasmrdilo po paljevini dva sata prije evakuacije. Sad više nisam sigurna. Malo me uhvatila panika, policija je došla i tražila da odmah napustimo trgovine i da će nam ostale informacije dati pirotehničari - dodala je.

Podsjetimo, ovo je druga velika dojava o bombi u mjesec dana. Prije mjesec dana javljeno je da se bomba nalazi u Arena centru. Dojava je bila lažna.

Na teren je izišao i zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet koji se obratio medijima.

Pokretanje videa ...

Pretraga centra završila je u 16.15 sati, a ispostavilo se da je dojava lažna.