Obavijesti

News

Komentari 5

'Dok promijenite zakon, mi još godinu dana plaćamo trajekt...'

'Dok promijenite zakon, mi još godinu dana plaćamo trajekt...'
1

Novi zakon, navode, još nije ni u fazi savjetovanja te zbog različitih zakonskih rokova, ne može nikako biti usvojen iza ljeta, kako to sada obećavaju

VIDEO

Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju Brački pupoljci poručili su u petak kako bi se kroz hitnu proceduru izmjena jednog članka zakona besplatan trajektni prijevoz za otočku djecu s teškoćama u razvoju mogao omogućiti odmah, a da se cjelovitim izmjenama Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom prijevozu, koje najavljuje resorno ministarstvo, to može omogućiti tek za godinu dana.

U medijima je objavljeno upitno reagiranje Ministarstva mora, prometa i infrastrukture o jučerašnjoj sjednici Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku na kojem nije izglasano stavljanja u proceduru izmjena članka 47. Zakona prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu, kojim bi se osigurao besplatan trajektni prijevoz za djecu s teškoćama u razvoju sa svih hrvatskih otoka, a resorno ministarstvo navelo je niz netočnosti i zamjena teza, navode u priopćenju.

'Već deset godina borimo se da djeca s otoka mogu u bolnicu...'
'Već deset godina borimo se da djeca s otoka mogu u bolnicu...'

- Za besplatan trajektni prijevoz za odlazak na neophodne terapije na kopnu borimo se već 10 godina i na ovu temu od početka tražimo da se hitnom procedurom to uvrsti i omogući kroz izmjenu jednog, jedinog članka u Zakonu. Dakle, ne za mjesec, dva ili tri, već se to može napraviti odmah ako postoji volja, poručuju Brački pupoljci.

Nemaju, kažu, ništa protiv cjelovite izmjene Zakona koje najavljuje resorno ministarstvo, kad i ako se ona uopće dogodi, ali dotad će roditelji i djeca s teškoćama u razvoju s otoka i dalje biti pod ogromnim financijskim bremenom.

Nije im, kažu, jasno zašto vladajući uporno odbijaju donijeti izmjenu tog članka sada i tako im olakšati život.

Otočkoj djeci s invaliditetom nisu odobrili besplatan prijevoz
Otočkoj djeci s invaliditetom nisu odobrili besplatan prijevoz

Priču o donošenju cjelovitog i novog zakona slušamo već godinama pa je teško povjerovati da će se one početi i događati u listopadu, kako to najavljuje Ministarstvo, poručuju iz udruge.

Novi zakon, navode, još nije ni u fazi savjetovanja te zbog različitih zakonskih rokova, ne može nikako biti usvojen iza ljeta, kako to sada obećavaju. 

Butković: Nismo mogli prihvatiti prijedlog koji problem ne rješava cjelovito

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković kazao je ranije u petak da prijedlog zakonskih izmjena s jučerašnje sjednici saborskog Odbora za zdravstvo o besplatnom prijevozu trajektom djece s teškoćama u razvoju nije prihvaćen jer nije nudio cjelovito rješenje za osobe s invaliditetom te da su izmjene zakona s cjelovitim rješenjem dovršene i upućuju se u proceduru koja bi trebala završiti na jesen. Butković je istaknuo i kako nisu mogli prihvatiti prijedlog koji problem ne rješava cjelovito.

(tob)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa