Obavijesti

News

Komentari 104

Doktor Beck o padu interesa građana za cijepljenje: To ima veze i sa otporom prema politici

Doktor Beck o padu interesa građana za cijepljenje: To ima veze i sa otporom prema politici
2

Specijalist radiologije dječje bolnice na Srebrnjaku Natko Beck komentirao je pad interesa za cijepljenje i rekao: 'Važno je znati da cijela medicinska struka stoji iza cijepljenja'

VIDEO

Dr. Natko Beck, osim što je aktivan na društvenim mrežama gdje uz dozu humora objašnjava ozbiljne teme, proglašen je i komunikatorom godine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Apel 02:17

Beck je u RTL Direktu komentirao komunikacijske tehnike stožera civilne zaštite. Rekao je kako se jasno vidi napredak u komunikaciji stožera s javnošću putem medija i društvenih mreža, ali je objasnio da bi ipak mogli bolje. Osvrnuo se i na smanjenje interesa za cijepljenje rekao je:

- Da, tu je teško biti pametan i reći koja bi stvar bila najbolja. Vidimo da se razne zemlje muče na razne načine da povećaju interes. Mislim da to ima veze dugoročno gledano s manjkom edukacije i vjere u znanost, razumijevanja znanosti. Isto tako, to ima veze s otporom prema politici. Političari su ti koji nam govore odluke i govore nam dobro je cijepiti se itd. Važno je znati da cijela medicinska struka stoji iza cijepljenja - rekao je liječnik i dodao:

- Čim je cjepivo došlo, mi smo se cijepili. Ne znam niti jednog od svojih kolega koji se nije cijepio. Tako, jedino što mi preostaje poručiti je da se cijepimo, jer to je jedini način da potisnemo ovu boleštinu što dalje od sebe.

- Treba tražiti kanale koji su adekvatni za određene uzraste. Mislim da samo možda trebamo angažirati adekvatne ljude, jer siguran sam da u Hrvatskoj postoje kreativci koji znaju, koji imaju ideja kako to napraviti.

Na pitanje koji bi bio ispravan način prenošenja poruka o cijepljenju, dr. Beck je odgovorio:

- Mislim da se treba educirati javnost preko svih kanala koji nam stoje na raspolaganju, od malih do najstarijih. Mislim da se to može pokazati kao dobro rješenje kroz ovakve spotove koje smo vidjeli - rekao je i našalio se da bi i lutrija bila dobra ideja.

Stručnjaci zabrinuti: Virus se širi brže nego se distribuira cjepivo
Stručnjaci zabrinuti: Virus se širi brže nego se distribuira cjepivo

Komentirao je i prigovore da stožer komunicira 'staromodno':

- Mi smo u regiji još uvijek taoci te generacije koja je prošla od 70-ih, 80-ih, 90-ih, politiku i sve što se tu događalo. Oni su navikli na to. Tako da je logično da im je najjednostavnije preuzeti tu retoriku koju su već poznavali i za koju znaju da djeluje, amo reći, kao verbalna batina, kao 'amo se svi stisnuti', koja na početku i ima smisla. Kasnije su promijenili retoriku kao više 'friendly'. Tu su trebali puno više educirati - kaže doktor i dodaje:

- U Dalmaciji se premalo cijepe: 'Kaže prijateljica da se ne cijepi jer je zdrava. Zaboga! Cijepe se zdravi! Ne bolesni!'
Možda da. Ali, poanta je da je teško iz te politike u kojoj se oni nalaze, donositi tako kreativne zaključke. Oni svi imaju svoje stare kanale o kojima sam pričao. Tu da vi dođete do nekoga tko je danas kreativan, to prođe 16 ruku.

Na pitanje što bi u ovom trenutku napravio zavod Andrija Štampar, liječnik je odgovorio:

 - Andrija Štampar bi bio ultramoderan. Ako gledamo, on je prije sto godina već imao u Zagrebu filmski studio da objašnjava ljudima diljem Hrvatske i svijeta kako neke stvari funkcioniraju, kao čistoća vode u bunaru i to.

U Hrvatskoj 18 novih slučajeva, preminulo je 13 pacijenata
U Hrvatskoj 18 novih slučajeva, preminulo je 13 pacijenata

- Tako da vjerujem da bi on koristio apsolutno sav arsenal koji stoji na raspolaganju globalno. Dakle, ne samo ono što tehnološki mi tu poznajemo. On je imao 'BUS-eve' za komuniciranje s narodom, s kinom i sve, tako da da! - rekao je dr. Beck i dodao da bi Štampar okrenuo sve naopako da nam dokaže da je cijepljenje pozitivna stvar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca