Obavijesti

News

Komentari 85

Došao po svoje stvari: Doktor iz ureda odnio čak i namještaj

Došao po svoje stvari: Doktor iz ureda odnio čak i namještaj
1

Odnio je kutnu garnituru, fotelje, stol, krevet i zastor za tuš kabinu. Iznošenje namještaja fotografirao je djelatnik radiologije, koji je potom sliku objavio na društvenim mrežama

VIDEO

Višemjesečno nezadovoljstvo 15 specijalizanata Odjela za radiologiju osječkoga Kliničkog bolničkog centra rezultiralo je skandalom u čijem se središtu našao predstojnik Kliničkog Zavoda za radiologiju doc. dr. Tamer Salha.

Nakon što ga je ravnatelj KBC-a Željko Zubčić pozvao na razgovor i izvijestio o ultimativnom pismu 15 djelatnika radiologije koji traže njegovu ostavku ili će oni otići, Salha je podnio ostavku i napustio KBC. No oko 22 sata kamionom obiteljske tvrtke došao je po svoje stvari iz ureda. I odnio je doslovce sve. Kutnu garnituru, fotelje, stol, krevet i zastor za tuš kabinu. Iznošenje namještaja fotografirao je djelatnik radiologije, koji je potom sliku objavio na društvenim mrežama.

- Dopustio sam mu da svoje stvari odnese iz ureda. Nisam znao što će odnijeti. Valjda je odnio ono što je njegovo - prokomentirao je Zubčić, vidno potresen bizarnom situacijom u ustanovi kojom upravlja.

No među onima koji su ga na odjelu podržavali saznaje se i da je predstojnik Salha zapravo podvrgnut linču jer je već neko vrijeme pokušavao uvesti reda na Zavod za radiologiju, što nekim liječnicima nije odgovaralo. Potpisnici peticije na 33 stranice iznijeli su niz optužbi i primjedbi na njegov rad, u kojima ga optužuju da zaposlenike zlostavlja, da im uskraćuje pravo na pauzu i slobodne dane, da im određuje dežurstva u nepovoljnim uvjetima, a najviše ga optužuju da je kriv za odlazak dvojice specijalista radiologije, koji su otišli raditi drugamo, pa je Zavod ostao na jednom docentu i prevelikom obujmu posla.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kažu da jedan radiolog mora raditi prijepodnevnu smjenu, CT dijagnostiku, ultrazvučne preglede te svu hitnu radiografiju za bolničke pacijente. U pismu i peticiji ogradili su se od mogućih grešaka u poslu.

- Odlazak dvojice docenata nije se odrazio na kvalitetu usluge jer smo odmah raspisali natječaj za zapošljavanje druga dva specijalista. Osim toga, oni nisu otišli iz naše bolnice zbog sukoba s dr. Salhom - rekao je ravnatelj Zubčić, koji je ipak bio primoran pozvati na odgovornost Salhu, inače svoga kuma i obiteljskoj prijatelja. Traženje ostavke Salhu je povrijedilo privatno i poslovno.

- Kao profesionalac, prvenstveno liječnik, ne želim komentirati medijske napise. Svoju profesionalnu karijeru izgradio sam na Kliničkom zavodu za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju, koju volim i smisao je mojeg stručnog i znanstvenog rada. Osobne stvari odnio sam uz prethodnu najavu i odobrenje ravnatelja. Svi ostali dijelovi teksta vezano uz objave na drugim portalima dio su netočnih i izmišljenih izjava onih koji su izjavu davali ili potpisnika objavljenog članka.Odluku o otkazu nisam donio ishitreno niti nepromišljeno već trezveno i nakon dovoljno promišljanja - rekao je Salha.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Izraelski ministar obrane: Ratni kabinet odlučuje o odgovoru, sukob s Iranom nije gotov
UPOZORILI I AMERIKANCE

Izraelski ministar obrane: Ratni kabinet odlučuje o odgovoru, sukob s Iranom nije gotov

Iran je tijekom noći lansirao stotine projektila, raketa i dronova kamikaza s eksplozivom na Izrael. Američke zračne snage pomogle su Izraelu u obrani

NAPETA SITUACIJA

VIDEO Iran napao Izrael stotinama dronova, pogledajte kako su ih skidali i Amerikanci

TEL AVIV Snimka iz izraelskog grada na mediteranskoj obali pokazuje dronove i projektile koji padaju jedan po jedan. Presretali su ih izraelski Iron Dom i američki borbeni avioni. Nije bilo žrtava
EKSKLUZIVNO Sulude scene kod Senja: 'Vozi Renault i diže pušku na sve koji ga žele pretjecati!'
TRAŽI GA POLICIJA

EKSKLUZIVNO Sulude scene kod Senja: 'Vozi Renault i diže pušku na sve koji ga žele pretjecati!'

Pretpostavljamo kako nije želio da ga itko pretekne, ne znamo što mu je bilo u glavi. Ubrzo nakon poziva kraj nas je projurila policija s upaljenom rotacijom u smjeru Senja, rekla je čitateljica za 24sata