News

Komentari 7

Doktor Richter se predomislio i sad bi bio ravnatelj Srebrnjaka, no je li to pravno i moguće?

Doktor Richter se predomislio i sad bi bio ravnatelj Srebrnjaka, no je li to pravno i moguće?

Na odluku da ipak želi na čelo bolnice potaknuo ga je dopis koji je dobio 26. listopada i koji kaže da je odabran za ravnatelja. Ne zna se je li to pravno sad uopće moguće

Dr. Darko Richter promijenio je mišljenje i ipak želi biti ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak. Odustao je početkom listopada nakon što je njegov izbor odjeknuo u javnosti, a sad smatra da ipak ima pravo obnašati dužnost ravnatelja.

Na promjenu mišljenja ga je, kaže, potaknuo dokument koji je doma poštom dobio 26. listopada i koji potpisuje predsjednica bivšeg upravnog vijeća Bolnice Srebrnjak, prof. dr. Sanja Kolaček. U dokumentu piše da je dr. Richter zadovoljio sve kriterije i da je odabran za ravnatelja te da će se početak njegova četverogodišnjeg mandata odrediti naknadno. No zbunjujuće je sve oko ovoga dokumenta, jer dr. Richter je odučio da ipak ne želi biti ravnatelj 8. listopada, dokument koji je dobio poštom nosi datum 5. listopada, u poštu je predan 22. listopada, a stigao mu je 26. listopada, odnosno točno na dan kad je izabrano novo upravno vijeće bolnice na čelu s prof. dr. Goranom Tešovićem.

- Povukao sam se od mogućnosti da budem ravnatelj kad su me u javnosti prozivali zbog govora mržnje, a članovi stranke Možemo su to ponavljali. Nisam nikad rekao u svoje ime ‘ne vjeruj Srbima’, nego sam citirao svoju prabaku Mirku Borojević. Uostalom, portal Novosti objavio je demanti oko te izjave - rekao nam je jučer dr. Richter, kojega se u javnosti u posljednje vrijeme često isticalo kao liječnika koji smatra da je medicinska potpomognuta oplodnja (MPO) “oblik silovanja u epruveti”.

Upitali smo ga je li to doista njegov stav ili je možda netko nešto krivo interpretirao, kao s “ne vjeruj Srbima”, no dr. Richter doista smatra da je MPO neki oblik silovanja u epruveti.

- Medicinski potpomognuta oplodnja, u kojem god obliku bila, za Katoličku crkvu je nemoralan čin. Pa ja kao katolik ne mogu imati drugačiji stav, bez obzira na to što sam liječnik - ponavlja dr. Richter koji tvrdi da je zakon koji regulira MPO napravljen tako da otvara prostor manipulacijama.

Novo upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak u petak je u poslijepodnevnim satima imalo prvu sjednicu, a član vijeća, prof. dr. Danko Velimir Vrdoljak, kratko nam je rekao tijekom petka da tek trebaju vidjeti je li imenovanje dr. Richtera za ravnatelja uopće pravno moguće nakon svega i da će svi biti pametniji nakon sjednice.

Najčitaniji članci