Obavijesti

News

Komentari 16

Doktorica Kaleb: Dokazat ću tko je kriv za Gabrijelovu smrt

Doktorica Kaleb: Dokazat ću tko je kriv za Gabrijelovu smrt
1

Dr. Ksenija Kaleb iz Metkovića, za koju je nalaz vještačenja pokazao da nije kriva za smrt Gabrijela Bebića (9) 2018. godine, želi ispriku Hrvatske liječničke komore

VIDEO

Svaki dan se iznova pitam zašto su mi to napravili, ali vjerujte da ne mogu naći odgovor. To je nedokučivo, rekla je u srijedu dr. Ksenija Kaleb iz Metkovića.

Pogledajte video

Pokretanje videa...

01:19

U prosincu 2018. godine njoj su roditelji doveli Gabrijela Bebića u iznimno teškom stanju te je jedina od svih liječnika koji su ga dotad pregledali naredila hitno postupanje s dječakom. Nažalost, malom Gabrijelu više nije bilo spasa. Preminuo je, a dr. Kaleb je Hrvatska liječnička komora optužila za niz propusta. Međutim, nakon što je vještačenje Medicinskog fakulteta u Zagrebu oslobodilo Kseniju Kaleb krivnje, spremna je očistiti mrlju sa svojega imena i izboriti se protiv nepravde koja joj je nanesena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Ima svu moju podršku'

- Očekujem ispriku Hrvatske liječničke komore i njihovo objašnjenje zašto su mi ‘prišili’ toliko laži i neistina. Ta objašnjenja moraju imati medicinsko uporište i baš me zanima što će reći. Uvjerena sam da medicinskog uporišta nema za sve što su rekli o meni i oni to znaju - razočarana je liječnica iz Metkovića. Da nije kriva za Gabrijelovu smrt, smatraju i roditelji.

'Gledamo u nebo i pričamo s Gabrijelom. Želim da nađe mir'
'Gledamo u nebo i pričamo s Gabrijelom. Želim da nađe mir'

- Nikad, ni na jednu jedinu sekundu, nisam posumnjala u doktoricu Kaleb. Krivim sve one na Hitnoj pomoći, kao i medicinsku sestru na pedijatriji koja je bila iznimno bezobrazna prema pokojnom sinu i nije htjela pozvati doktora. Danas prolazim pored nje kao da ne postoji. A doktorici Kaleb dajem svu svoju podršku, neka ustraje i neka se izbori za svoja prava. Ona je jaka žena i znam da će izdržati do kraja u nakani da očisti mrlju sa svojega imena. Potpuno su je nepravedno optužili da nije pomogla mojemu sinu, a jedina je to učinila i bila je jako korektna - rekla je Ivana Bebić, mama pokojnoga Gabrijela. Dodala je da je njezinu sinu presudila traljavost medicinskog osoblja u Metkoviću.

Postupak doktorice Kaleb u liječenju dječaka Medicinski fakultet je ocijenio potpuno ispravnim, što pobija nalaz Hrvatske liječničke komore. Podsjetimo, dječak je prvi put došao u Dom zdravlja Metković 1. prosinca 2018. i tad je imao problema s kašljem. Dva dana prije smrti su ga dvaput s Hitne u Metkoviću poslali kući, a u splitsku bolnicu dovezen je helikopterom u teškom stanju sepse i zatajenja organa. Liječnici u Splitu su naveli kako je bila riječ o vrlo opasnoj kombinaciji virusa gripe i bakterije te da bi bilo tko mogao umrijeti tko bi se tako razbolio. Međutim, pitanje je bi li tako bilo da je Gabrijel pomoć dobio na vrijeme. Njegovi roditelji, ali i veliki dio javnosti smatraju da Gabrijel nije trebao umrijeti i da je sustav zakazao.

Morat će naći krivca

Njegovi očajni roditelji zadnjih 20 sati u Metkoviću vodili su ga kod četiri liječnika, dva puta na Hitnu pomoć, pa kod pedijatra, pa opet na Hitnu. Pukom slučajnošću je Gabrijel završio kod pedijatrice zaposlene u Domu zdravlja Metković, dr. Ksenije Kaleb, koja je jedina uočila ozbiljnost njegova stanja i posumnjala na sepsu.

'Gledam ih u oči i želim pravdu za svoje dijete, svog Gabrijela!'
'Gledam ih u oči i želim pravdu za svoje dijete, svog Gabrijela!'

- Brutalna je konstatacija da sam trebala antibiotik dati intravenski ili peronalno, a to nije bilo moguće. Naime, nitko u Metkoviću ne može dati antibiotik intravenski, jer se ti antibiotici daju isključivo u bolnici i mi ih nemamo u Domu zdravlja. Jednom kad dokažem da nisam kriva, netko će se morati pozabaviti s pronalaženjem pravoga krivca. Tako ću, zapravo, pomoći dokazati tko je kriv za smrt nevinog dječaka - rekla je dr. Kaleb.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.