Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Doktorica Kaleb: Najradije bih zaplakala. Ne od sreće, od tuge

Ako je ovaj nalaz, koji ja nisam vidjela i za koji znam samo iz medija, točan, mogu samo reći da mi je drago što je istina izišla na vidjelo, rekla je doktorica Kaleb na nalaz vještačenja

Foto: 24sata Video
5 komentara

Gotovo godinu dana od smrti devetogodišnjeg Gabrijela Bebića iz Metkovića završeno je vještačenje o okolnostima njegove smrti. Vještačenjem se tereti četvero ljudi, a postupak liječnice Ksenije Kaleb ocijenili su ispravnim.

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Ako je ovaj nalaz, koji ja nisam vidjela i za koji znam samo iz medija, točan, mogu samo reći da mi je drago što je istina izišla na vidjelo. Vjerujte mi, najradije bih zaplakala, ali ne od sreće, što sam oslobođena svake odgovornosti, nego od tuge, jer je umrlo dijete koje nije smjelo umrijeti - rekla je doktorica Kaleb za Slobodnu Dalmaciju

Odvjetnik Ksenije Kaleb, Antonio Volarević, rekao je za Index da, ako je vještačenje pokazalo da je postupala ispravno, da je pravda opet bila sporija, ali da je stigla, barem za liječnicu Kaleb. 

GODINA BEZ SINA Rezultati vještačenja otkrivaju krivce za Gabrijelovu smrt?

- Takav bi nalaz u cijelosti bio u skladu s onime što smo tvrdili od prvog dana braneći doktoricu Kaleb od etikete koju joj je ishitreno prišila Hrvatska liječnička komora - rekao je Volarević. Dodao je kako tragediju ništa ne može sanirati, ali da se osjeća olakšanje kad zna da za smrt dječaka neće odgovarati osoba koja je učinila sve da ga spasi.

Podsjetimo, maleni je preminuo lani pet dana nakon što je prvi put s ocem došao u Dom zdravlja u Metkoviću. Nekoliko dana su pohodili liječnike, koji su dijete “šaltali” iz Doma zdravlja na Hitnu i uporno slali kući. Na kraju su ga helikopterom prevezli u KBC Split. Posljednju njegovu fotografiju obitelj ima upravo iz tog helikoptera.

GODINU DANA OD SMRTI 'Vještačenje je gotovo, nadam se da će donijeti mir Gabrijelu'

Nažalost, dječak je stigao prekasno. Nije mu bilo spasa, za par sata je bitku za život izgubio. Kako je utvrdilo Ministarstvo zdravstva svojom istragom, liječnici u Metkoviću nisu prepoznali kliničku sliku teško bolesnog djeteta. 

Možda vas zanima i ovo:
Message