Obavijesti

News

Komentari 17

Dokumentarac o Cecinoj prošlosti maknuli s YouTubea

Dokumentarac o Cecinoj prošlosti maknuli s YouTubea
3

Tri dana nakon emitiranja emisije 'Srpska majka' koja se bavi Cecinom prošlosti, uhićenjem i vezom sa srpskom mafijom, kanal Ceca Music prijavio je taj video YouTubeu zbog kršenja autorskih prava

VIDEO

Emisija 'Srpska majka' emitirana na srpskoj N1 televiziji prikazala je put Svetlane Ražnatović Cece od ambiciozne 15 - godišnjakinje iz Žitorađa do 'majke nacije'. Nakon emitiranja objavljena je i na YouTubeu, a tri dana nakon, ta platforma je skinula dokumentarac. 

No nisu to učinili na svoju ruku. Naime, korisnik 'Ceca Music' prijavio je kanal N1 televizije za kršenje autorskih prava. U dokumentarcu su dijelovi njene svadbe s ratnim zločincem Željkom Ražnatovićem Arkanom i brojne druge snimke, pa je algoritam kojeg YouTube koristi zaista utvrdio da dokumentarac krši autorska prava. 

Drama prije prikazivanja

Prije nego što je emisija uopće emitirana, Cecin odvjetnik je redakciji TV N1, a zatim i Audio video produkciji JSP uputio zahtjev da se ne emitira, poručujući da će u suprotnom 'Svetlana Ražnatović biti primorana pokrenuti odgovarajuće sudske postupke kako bi zaštitila svoj lik i djelo'.

- Ako je za nju bilo što uznemirujuće, to sigurno nema nikakve veze s autorskim djelom koje smo napravili Sanja Lončar, Slaviša Lekić i ja. Jer, kad vi reagirate prije nego što je i jedan kadar ove emisije izmontiran, kad reagirate prije nego što je i jedan sugovornik snimljen, kad vi reagirate prije nego što je i jedno slovo scenarija napisano, onda je sasvim jasno da vas ne uznemirava sadržaj emisije, već isključivo sadržaj vlastite biografije - rekla je autorica dokumentarca, novinarka Jovana Polić. 

Procurile snimke s ludog tuluma Novaka Đokovića u Beogradu: Pjevala mu je Ceca Ražnatović...
Procurile snimke s ludog tuluma Novaka Đokovića u Beogradu:  Pjevala mu je Ceca Ražnatović...

Ona i njen tim napravili su seriju dokumentaraca o važnim akterima novije srpske povijesti, temeljenu na knjizi 'Junaci doba zlog' Slaviše Lekića. Osim o Ceci, snimljene su i emisije o aktualnom predsjedniku srpskog parlamenta Ivici Dačiću, ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu i ministru financija Siniši Malom. 

Od teen pjevačice do 'majke nacije'

Ceca je s 15 godina snimila svoju prvu pjesmu 'Cvetak zanovetak'. Uspon djevojke iz malog sela Žitorađa od kafanske pjevačice do estradne zvijezde pun je zanimljivih detalja i kriminala. Zaljubila se u kriminalca i ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana. Njihovo vjenčanje prenosio je uživo TV Pink, a pratilo ga je 150 akreditiranih novinara. Njezin uspon događao se u trenucima kad se devedesetih raspadala Jugoslavija. U emisiji se postavlja teza da je tome pomoglo i što je Arkan prijetio njenoj konkurenciji, kao i da ju je oblikovao u zvijezdu. 

Spominje se i njena kasnija ljubavna i poslovna veza s Miloradom Ulemekom Legijom nakon čega se brendirala kao nacionalna udovica Srbije i smjerna pravoslavna majka. Tu je i priča o malverzacijama oko nogometnog kluba Obilić i Cecino uhićenje nakon ubojstva premijera Zorana Đinđića, koje je javnosti otkrilo njene veze sa srpskom mafijom. Zanimljivo, istraživao ju je otac Jelene Karleuše, Dragan Karleuša. On je visokopozicionirani i cijenjeni beogradski policajac. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.