Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dolački se navodno skrivao na obiteljskom imanju u Lekeniku

Potraga za Dolačkim pokrenuta je nakon što se u utorak nije pojavio na izricanju presude na zagrebačkom Županijskom sudu koji ga je u odsutnosti nepravomoćno osudio na šest godina zatvora

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
21 komentara

Željko Dolački u četvrtak oko 22 sata predao se u zatvor u Remetincu nakon što je dva dana bio nedostupan vlastima, a za njim je bila raspisana i tjeralica.  

Potraga za Dolačkim pokrenuta je nakon što se u utorak nije pojavio na izricanju presude na zagrebačkom Županijskom sudu koji ga je u odsutnosti nepravomoćno osudio na šest godina zatvora te povrat 3,3 milijuna kuna zbog krađe zaplijenjenog zlata, oko 640.000 kuna i gotovo 290.000 eura iz policijskog sefa koji nikada nisu pronađeni.

Zagreb: Željko PrÅ¡a svjedočio na suđenju bivÅ¡em načelniku krim policije Željku Dolačkom OSUDILI GA ZBOG KRAĐE IZ SEFA Nisu ga našli: Policija raspisala tjeralicu za Željkom Dolačkim

Dolački je tvrdio da je u Zagrebu, a i u utorak je, kad mu je bila izricana presuda, supruzi rekao da ide u Zagreb, ali izgleda da je samo krug osoba od njegova najvećeg povjerenja znao gdje je, piše Jutarnji. Prema neslužbenim informacijama, navodno je bio na obiteljskom imanju u Cerju Letovaničkom.

Dolački je u Remetinec stigao taksijem, nakon čega je ušao u zatvor, a tamo ga čeka uobičajena procedura. Za početak će biti sam u ćeliji, dok se ne procijeni njegovo psihofizičko stanje i dok se ne vidi s kim bi mogao dijeliti ćeliju. 

VIDEO: STIGAO U REMETINEC Dolački se predao nakon dva dana: Taksijem došao u zatvor

Odvjetnik Veljko Miljević rekao nam je nakon što se Dolački predao da je sretan što je vidio njegovu poruku preko medija i da je jučer oko 15 sati prvi put kontaktirao s njim preko posrednika.

- Hvala Bogu, nije bio dovoljno šašav da izađe i dođe u Remetinec u 5 poslijepodne da ga čeka 30 ljudi s kamerama, od kojih mu baš svi ne žele dobro. Meni je potrebno radi zakonitosti i pravednosti daljnjeg odvijanja postupka da on bude tu pa makar platio cijenu  neosnovanog i neopravdanog odlaska u zatvor - rekao je Miljević na Z1 televiziji nekoliko minuta prije nego se Dolački predao.

Možda vas zanima i ovo:
Message