News

Komentari 154

Dolački sve porekao, odvjetnik Miljević: ''Zna se tko je on...''

Dolački sve porekao, odvjetnik Miljević: ''Zna se tko je on...''

U priopćenju USKOK-a navodi se kako će za Željka Dolačkog tražiti određivanje istražnog zatvora. Sumnja se da je Dolački iz policije ukrao novac i zlato, a zatim iscenirao provalu

Na stranicama USKOK-a u petak navečer objavljeno je kako je doneseno rješenje o provođenju istrage protiv Željka Dolačkog, voditelja Službe organiziranog kriminaliteta, zbog osnovane sumnje na zloporabu položaja i ovlasti. 

Navodi se i kako će USKOK za Dolačkog tražiti određivanje istražnog zatvora. 

Sumnja se da je Dolački, kao voditelj Službe organiziranog kriminaliteta, Sektora kriminalističke policije PU zagrebačke, otuđio i za sebe zadržao  279.500 eura, 2,04 kilograma zlata, 599.000,00 kuna, 40.300,00 kuna, 4.360 eura, 2.200 eura, 100 švicarskih franaka i 300 yuana. Osnovano se sumnja da je, radi prikrivanja krađe, 3. travnja 2016. inscenirao krađu u prostoriju PU zagrebačke u kojoj su novac i zlato trebali biti pohranjeni, stoji u priopćenju USKOK-a. 

Miljević: Zna se tko je Željko Dolački

Njegov odvjetnik Veljko Miljević u petak je izjavio kako njegov klijent ima puno neprijatelja te da je Dolački sve porekao.

- Djelo koje mu se stavlja na teret je iz službenih odnosa, on je to djelo okolnosno porekao. Opisao je okolnosti koje prethode onome što mu se stavlja na teret, i koje su vezane uz kritični dan iz kojih iznosi konzistentnu obranu, koja predstavlja poricanje kaznenog djela - kazao je Miljević, prenosi N1

Miljević je dodao kako se ''zna tko je Željko Dolački'' te kako sigurno postoji masa ljudi koja je nezadovoljna njegovim radom. 

- Ne samo onih iz kriminalnih sfera nego koji su bili i u istim službama u kojima je on radio, ili više nisu tamo - kazao je Miljević. 

Najčitaniji članci