Obavijesti

News

Komentari 18

Dolazi promjena: I dalje će biti toplo, ali uz kišu i grmljavinu

Dolazi promjena: I dalje će biti toplo, ali uz kišu i grmljavinu
1

PRVO NA JADRAN PA U OSTATAK HRVATSKE: Pljuskovi će biti češći i izraženiji u Dalmaciji gdje će kiše biti već od jutra. Vjetar većinom slab, na Jadranu povremeno umjeren sjeverozapadni i zapadni

VIDEO

Kiše sljedećih dana neće biti posvuda, ali je, nažalost, teško tvrditi gdje će i kada izostati. I dok je s njom neizvjesno, kao i s munjama i gromovima, može se jamčiti kako će posvuda svakodnevno biti barem nekoliko sunčanih sati, a nastavit će se i iznadprosječna toplina. Svibanj nastavlja ritmom ekstremno toplog travnja, barem do sredine mjeseca, piše Zoran Vakula za HRT.

U srijedu će biti djelomice, u središnjim i istočnim predjelima i pretežno sunčano. Uz lokalno jači dnevni razvoj oblaka mjestimične kiše ili pokojeg pljuska praćenog grmljavinom bit će uglavnom na Jadranu i predjelima uz njega. Pljuskovi će biti češći i izraženiji u Dalmaciji gdje će kiše biti već od jutra. Vjetar većinom slab, na Jadranu povremeno umjeren sjeverozapadni i zapadni.

Olujno nevrijeme u Slavonskom Brodu: Zapeli u podvožnjaku
Olujno nevrijeme u Slavonskom Brodu: Zapeli u podvožnjaku

Najviša dnevna temperatura zraka od 21 do 26 stupnjeva Celzijevih, prognozira za srijedu Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vakula pak piše kako će u Slavoniji, Baranji i Srijemu bit će pretežno sunčano, prijepodne i vedro, samo ponegdje uz sumaglicu. Poslijepodne će biti razvoja oblaka, ali je vjerojatnost za kišu vrlo mala. Najniža temperatura od 8 do 10 °C, najviša oko 25 °C.

U središnjoj će Hrvatskoj poslijepodne biti samo malo manje toplo nego na istoku, ali i nestabilnije pa postoji velika vjerojatnost za poslijepodnevne i večernje pljuskove i grmljavinu, osobito u Posavini i uz granicu sa Slovenijom.

I u gorju i na sjevernom Jadranu promjenjivo - prijepodne suho, pa i većinom sunčano, zatim oblačnije, ponegdje uz kišu i grmljavinu. Vjetar slab, na Jadranu ponegdje i umjeren, promjenjiva smjera, a u noći i ujutro podno Velebita je još moguća jaka bura. Najniža temperatura zraka od 6 do 10 °C, uz more oko 15 °C, a najviša od 22 do 24 °C, u gorju oko 20 °C.

Većinom malo valovito more bit će i na srednjem Jadranu, gdje će, kao i u unutrašnjosti Dalmacije, biti promjenjivo oblačno, već prijepodne uz povremenu mjestimičnu kišu, a moguća je i grmljavina. Nakon jutarnjeg burina zapuhat će ponegdje umjeren sjeverozapadni vjetar, uz obalu i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 18 °C, poslijepodnevna od 23 do 26 °C.

I na jugu Hrvatske relativno toplo, ali manje nego u utorak, uz više oblaka te vrlo vjerojatnu mjestimičnu kišu, gdjegod i grmljavinu, i uz uglavnom slab jugoistočni i južni vjetar, zbog kojeg će more biti malo valovito.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:43
Poplava na brodu: Voda je ušla u hodnik i sobe, molite za nas...
Poplava na brodu: Voda je ušla u hodnik i sobe, molite za nas...

U četvrtak, prema prognozi DHMZ-a,  bit će djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. U drugom dijelu dana uz lokalno jači razvoj oblaka malo kiše ili pokoji pljusak izgledniji su u unutrašnjosti. Vjetar većinom slab, na Jadranu i umjeren sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 9 do 13, na Jadranu između 14 i 19, a najviša dnevna većinom od 22 do 27 °C.

Od četvrtka i dalje djelomice sunčano, toplo te nestabilno. Poslijepodnevni, lokalno jači razvoj oblaka praćen s kišom ili grmljavinskim pljuskovima bit će češći u unutrašnjosti. Temperatura zraka malo viša.

Što se, pak, tiče dugoročnije prognoze, prema sedmodnevnim modelima DHMZ-a, cijelu Hrvatsku očekuje iznimno nestabilnih sedam dana. Naime, iako će biti toplo, od vikenda nadalje kiša se može očekivati svaki dan.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag