News

Komentari 39

Dolenec Zagreb uposredila s tankerom: 'Pritišćemo gumbe koji ne rade, devastirano je...'

Dolenec Zagreb uposredila s tankerom:  'Pritišćemo gumbe koji ne rade, devastirano je...'

Rekla bih, u danim okolnostima, napravili smo puno. No istovremeno smo svjesni da su očekivanja golema. Zagrepčani žele da grad brzo prodiše i pokrene se prema naprijed, napisala je Dolenec na Facebooku

Danijela Dolenec, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića je na Facebooku objavila novogodišnju čestitku.

Između ostalog je napisala:

- Preuzimanje kompleksnog i velikog sustava Grada Zagreba je kao da zasjednete za kormilo velikog tankera, broda koji i kad najbolje funkcionira smjer može promijeniti polako i postepeno, ali s tim da tanker kojem smo mi preuzeli kormilo ima potrgane komande, mi pritišćemo gumbe koji ne rade i doslovno se svaki dan moramo spustiti u strojarnicu da bismo kvarove popravljali u hodu. Sustav uprave, poduzeća i ustanova Grada Zagreba doista je devastiran. Teško je opisati dubinu posljedica činjenice da je dvadeset godina partikularni interes bio ispred javnog, da je stranačka lojalnost bila glavna kvalifikacija za bilo koji zadatak, do razine da se čistačica u sustavu nije mogla zaposliti bez da je Milan Bandić to odobrio, ali doslovno.

- Rekla bih, u danim okolnostima, napravili smo puno. No istovremeno smo svjesni da su očekivanja golema. Zagrepčani žele da grad brzo prodiše i pokrene se prema naprijed. 

I mi to želimo, i doista, puno je posla pred nama.

Kada smo govorili da našim izborom građani biraju prave promjene, za nas to znači da smo se zajedno uputili u novom smjeru. Promjene ne idu lako; pođite samo od sebe koliko je teško promijeniti neke vlastite navike, odgađamo ih, krenemo pa zastanemo — a mi sada kao društvo, gotovo milijunska zajednica, zaokrećemo ovaj grad u novom smjeru. To ne ide bez poteškoća i raznih problema. Ali mi smo odlučni i ne bojimo se. Zapravo, tek smo krenuli - napisala je Dolenec.  

Najčitaniji članci