News

Komentari 337

Domovinski pokret tvrdi da su Možemo! od države, grada i iz donacija dobili 100 milijuna kn

Domovinski pokret tvrdi da su Možemo! od države, grada i iz donacija dobili 100 milijuna kn

U DP-u tvrde kako su "Tomislav Tomašević i aktivisti Možemo proteklih godina organizirali mrežu povezanih udruga i lažnih instituta kojima su oni bili ili jesu na čelu"

Iz Domovinskog pokreta ustvrdili su u ponedjeljak kako su članovi platforme Možemo! iz zagrebačkog i državnog proračuna "izvukli" više od 100 milijuna kuna te su najavili da će dokumente o financiranju platforme Možemo!, prezentirati u utorak budući da oni sami to nisu napravili danas do 12 sati.

- Pristojno smo čekali danas do 12 sati da Tomislav Tomašević, Rada Borić, Sandra Benčić i Možemo javno objave tražene podatke. Oni to nisu učinili, već su objavili podatke o troškovima svoje kampanje - stoji u priopćenju.

- Možemo! i Tomislav Tomašević očito pokušavaju sakriti od javnosti da su na čelu mreže tzv. udruga, lažnih instituta, proteklih godina iz proračuna Grada Zagreba, državnog proračuna RH i stranih donacija, izvukli više od 100 milijuna kuna -, ustvrdili su iz Domovinskog pokreta.

U DP-u tvrde kako je razlog izbjegavanja polaganja javnih računa i sakrivanje prave istine od građana Zagreba "sasvim očit", odnosno da su "Tomislav Tomašević i aktivisti Možemo proteklih godina organizirali mrežu povezanih udruga i lažnih instituta kojima su oni bili ili jesu na čelu".

- Kako se sve takve organizacije, sve 'cosa nostre', jednostavno razotkrivaju samo na jedan način: praćenjem traga novca, pozivamo sve medije, sve novinare i sve građane da i oni krenu tragom novca, tragom milijunskih isplata tzv. udrugama i tzv. Institutima, 'projektima' kojima su na čelu prvaci Možemo! - istaknuli su iz DP-a.

Domovinski pokret objavio je i tablicu s navodnim iznosima dodijeljenim udrugama: Zelena akcija, Multimedijalni institut, Zaklada Solidarna, Centar za ženske studije, Institut za političku ekologiju i Centar za mirovine studije, s ukupnim iznosom oko 130 milijuna kuna.

U DP-u tvrde da je u mnogim slučajevima "više od 70 posto tog javnog novca isplaćeno za plaće, honorare i putne naloge vođama Možemo", te da su njime financirali vlastite interese i svoje političke agende. 

- Pozivamo i sve institucije Grada Zagreba, sva državna tijela na proračunu RH, da javno objave sve podatke o uplaćenim iznosima na račune te interesne mreže tzv. udruga, lažnih instituta, vezanih uz vođe i kandidate Možemo - stoji u priopćenju iz Domovinskog pokreta.

Najčitaniji članci