Obavijesti

News

Komentari 75

Kosor će se žaliti na odluku, a don Ivan ju prima u nezavisne

Kosor će se žaliti na odluku, a don Ivan ju prima u nezavisne
5

Iako je ranije govorila da se neće žaliti na odluku Visokog časnog suda, Kosor je odluku naglo promijenila. Don Ivan Grubišić ju prima u Klub nezavisnih zastupnika

VIDEO

Jadranka Kosor ipak će se Predsjedništvu HDZ-a žaliti na presudu Visokog časnog suda stranke. Ranije je govorila kako se neće žaliti, jer se nema kome žaliti, ali je odluku naglo promijenila.

- Proces mog izbacivanja nije završio. Pismenu presudu dobila sam jučer. I zbog niza okolnosti u toj presudi i okolnosti koje su se u međuvremenu dogodile, odlučila sam se žaliti - rekla je Kosor te dodala kako je rok od osam dana da preda žalbu počeo tek kad je primila presudu. 

Rok za žalbu je istekao?

Prema nekim informacijama postoji mogućnost da je Kosor još jučer istekao rok za žaljenje jer je prošlo osam dana otkad je presuda izvješena na oglasnu ploču u stranci. Ipak, iz drugih izvora doznajemo da se ima pravo žaliti u roku od osam dana od trenutka kada je osobno primila presudu. 

U Saboru sve spremno za njezin odlazak iz stranke 

U Saboru je, čini se, sve spremno za Kosoričin odlazak iz stranke. Don Ivan Grubišić je prima u Klub nezavisnih zastupnika, a njezino dojučerašnje mjesto u sabornici već je zauzeto. 

- Tajnik Sabora zamolio me da primim Jadranku Kosor u Klub nezavisnih zastupnika, rekao je don Ivan Grubišić na konferenciji za novinare te dodao kako Kosor tehnički može ući u Klub, ali da to neće biti ideološka suradnja. Samo deset minuta kasnije Kosor se time šokirala. 

Kosor: Hvala, ali neću u Klub nezavisnih zastupnika

Pojasnila je o čemu je riječ. Nakon što Kosor i službeno bude izbačena iz HDZ-a vjerojatno će ostati i bez ureda u Saboru. 

- Stoga sam s tajnikom Sabora razgovarala da dobijem stol i stolac. Razgovarali smo o nekom prostoru - pojasnila je Kosor. Tajnik Sabora don Grubišića je pitao može li u tom slučaju Kosor koristiti stol u prostorijama nezavisnih zastupnika. Međutim, on je očito pitanje krivo protumačio. 

- Zahvaljujem don Grubišiću što mi je otvorio vrata, ali neću ući u Klub nezavisnih zastupnika - zaključila je Kosor. 

Jedan od njezinih sudaca zauzeo joj mjesto u sabornici

Dodala je kako je jutros doznala da je njezino mjesto u sabornici zauzeto. 

- Na mojem mjestu sada sjedi jedan od mojih sudaca - rekla je. Riječ je o njezinom stranačkom kolegi Josipu Boriću. Iako misli da bi o rasporedu sjedenja u sabornici trebalo odlučivati Predsjedništvo Sabora time se ne želi zamarati. 

- Moje mjesto je tamo negdje na vrhu - rekla je Kosor te dodala da novo mjesto nije pokraj don Grubišića. 

Ipak, doznajemo kako o rasporedu sjedenja, dok je Kosor još članica HDZ, odlučuje HDZ. Ukoliko bude izbačena, o tome će odlučivati Predsjedništvo Sabora.

Borić je objasnio da je mjesto na kojem je danas sjedio bilo njegovo na početku mandata, a nakon toga ga je dobila Kosor.

- Jutros kad sam došao Saborska straža mi je rekla da sjednem na svoje staro mjesto - rekao je Borić.

Navodno je saborske zaposlenike o novom razmještaju obavijestio Davorin Mlakar te im rekao da je povod za to odluka unutar HDZ-a. Glasnogovornica stranke je pak poručila kako u stranci o razmještaju nisu raspravljali te da ne zna da je Mlakar išta tražio. U svakom slučaju, tajnik Sabora i Mlakar u srijedu su se zbog razmještaja telefonski čuli barem deset puta.

Kosor je u srijedu ujutro u Saboru popila kavu s Borkovićem, mladim Jastrebom. On joj je sada, iako ju je više puta javno kritizirao dok je bila premijerka, dao podršku u ovim, za nju teškim trenucima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature