Obavijesti

News

Komentari 18

Don Ivan Grubišić može opet obavljati svećeničke dužnosti

Don Ivan Grubišić može opet obavljati svećeničke dužnosti
1

Meni je nadbiskup splitsko-makarski mons. Marin Barišić nedavno omogućio služiti misu, obavljati ispovijed i pričest nakon što sam se odrekao političke uloge, rekao je

VIDEO

Don Ivan Grubišić, kojem su crkvene vlasti zbog mandata saborskog zastupnika prije četiri godine izrekle kanonsku kaznu suspenzije svećeničkih dužnosti, potvrdio je u ponedjeljak da mu je ta kazna ukinuta te da može služiti misu.

 "Meni je nadbiskup splitsko-makarski mons. Marin Barišić nedavno omogućio služiti misu, obavljati ispovijed i pričest nakon što sam se odrekao političke uloge", rekao je don Grubišić za Hinu.

 Objasnio je da nije bio isključen iz Crkve, nego su mu bile suspendirane te svećeničke dužnosti zbog političkog angažmana pošto je na parlamentarnim izborima 2011. godine izabran za saborskog zastupnika kao kandidat Saveza za građansku i etičku Hrvatsku. Na lokalnim izborima 2013. godine don Ivan Grubišić je izabran za vijećnika u splitskome Gradskom vijeću, ali je nedavno dao ostavku na tu dužnost.

 Nadbiskup splitsko-makarski mons. Marin Barišić, kako je priopćio Nadbiskupski ordinarijat, dekretom je otpustio kanonsku kaznu suspenzije čina vlasti reda don Ivanu Grubišiću.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

  Budući da je na izborima u prosincu 2015. izabran novi saziv Sabora u kojemu don Ivan Grubišić više nije zastupnik i budući da je predao pisanu ostavku na članstvo u splitskome Gradskom vijeću te je uvjerio dijecezanskog biskupa da se više neće aktivno baviti politikom, splitsko-makarski nadbiskup mons. dr. Marin Barišić potpisao je dekret kojim mu je otpustio kaznu suspenzije čina vlasti reda, navodi se među ostalim u priopćenju Nadbiskupskog ordinarijata.

 Također se navodi kako je don Ivan Grubišić zatražio od svojeg ordinarija da mu kanonska kazna bude povučena jer je ispunio sve uvjete koji su mu bili određeni kaznenom mjerom suspenzije čina vlasti reda iz siječnja 2012.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina