Obavijesti

News

Komentari 59

Donald Trump: Pokazuje se da sam u pravu, 100 % u pravu

Donald Trump: Pokazuje se da sam u pravu, 100 % u pravu
1

Trumpa su novinari pitali hoće li zločini u ponedjeljak utjectli na njegova razmišljanja o uvođenju zabrane za ulazak muslimana u SAD ili o registru za imigrante iz muslimanskih zemalja

VIDEO

Novoizabrani američki predsjednik Donald Trump nazvao je u srijedu ovotjedne napade u Berlinu i Ankari "groznim" te rekao kako se pokazalo da je u pravu glede svojih planova da obuzda imigraciju muslimana u Sjedinjene Države.

"To što se događa je grozno, grozno", rekao je Trump novinarima upitan za napad kamionom u kojem je ubijeno 12 ljudi na Božićnom sajmu u Berlinu i ubojstvo ruskog veleposlanika u Turskoj u Ankari.

Islamska država je preuzela odgovornost za ubojstva u Berlinu a napadač u Turskoj je vikao o ratu u Siriji dok je pucao u veleposlanika Moskve koja pomaže sirijskom predsjedniku Basharu al-Assadu u borbi protiv pobunjenika u dugom građanskom ratu u toj zemlji.

Trumpa su novinari pitali u njegovu odmaralištu Mar-a-Lago u Palm Beachu na Floridi hoće li zločini u ponedjeljak utjecati na njegova razmišljanja o uvođenju zabrane za ulazak muslimana u Sjedinjene Države ili o registru za imigrante iz muslimanskih zemalja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Znate moje planove. Cijelo vrijeme se pokazuje da sam u pravu, 100 posto u pravu. Ono što se događa je sramotno", rekao je Trump. 

Tijekom svoje predizborne kampanje Trump je pozvao na privremenu zabranu muslimanima za ulazak u zemlju kao sredstvo u borbi protiv terorizma, što je dovelo do kritika u zemlji i izvan nje. On je to kasnije preformulirao u prijedlog privremenog prekida imigracije iz područja koja se smatraju izvoznicima terorizma i gdje se ne mogu osigurati provjere.

U ponedjeljak je Trump okrivio za napad u Berlinu Islamsku državu i druge islamske militante koji "stalno vrše pokolje kršćana u njihovim zajednicama i mjestima bogoštovlja kao dio njihova svjetskog džihada". Odgovornost za napad kamionom je preuzela Islamska država.

Upitan za spominjanje kršćana novoizabrani predsjednik je u srijedu proširio svoj odgovor. "To je napad na čovječanstvo i mora se zaustaviti".  

"To što se događa je sramotno", rekao je Trump dodajući kako nije razgovarao s predsjednikom Barackom Obamom od napada u Berlinu i Ankari.

Trump je kritičan prema Obami i svojoj demokratskoj protivnici na izborima u studenom bivšoj državnoj tajnici Hillary Clinton zato što, kako kaže, oklijevaju jasno odrediti islamsku militantnost kao opasnost.

Trump je u srijedu dobio predsjednički dnevni sažetak, najpovjerljiviji i strogo čuvani vladin dokument, priopćio je njegov prijelazni tim.

Magnat nekretnina i bivša zvijezda televizijskog reality showa, koji je javno izražavao sumnje u neke zaključke obavještajne zajednice, dobiva informacije otprilike jedanput tjedno, daleko rjeđe nego nedavni novoizabrani predsjednici, prema američkom dužnosniku koji je s time upoznat.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu