News

Komentari 0

DORH provodi izvide u slučaju smrti novinara Matijanića

DORH provodi izvide u slučaju smrti novinara Matijanića

Općinsko odvjetništvo u Splitu će provesti izvide zbog postojanja osnove sumnje za kazneno djelo nesavjesnog liječenja, izvijestilo je Državno odvjetništvo na svojim stranicama

Državno odvjetništvo na svojim je stranicama objavilo kako će pokrenuti izvide zbog smrti novinara Vladimira Matijanića. 

- Povodom više objava u sredstvima javnog priopćavanja, Općinsko državno odvjetništvo u Splitu će, na temelju članka 205. stavak 6. i članka 206. stavak 4. Zakona o kaznenom postupku, provesti izvide zbog postojanja osnova sumnje da je, za sada, nepoznata osoba/osobe počinila kazneno djelo nesavjesnog liječenja iz članka 181. Kaznenog zakona kojim je prouzročena smrt jedne osobe. Objave u sredstvima javnog priopćavanja se odnose na smrt novinara jednog internetskog portala - priopćili su. 

Podsjetimo, i Ministarstvo zdravstva zatražilo je izvješće o medicinskom postupanju u slučaju Vladimira Matijanića (50), novinara iz Splita pozitivnog na koronu, čija je partnerica Andrea Topić, novinarka iste, Indexove redakcije, u subotu na svom Facebook profilu detaljno opisala što se događalo neposredno prije Matijanićeve smrti u petak.

Cijelu njenu objavu pročitajte OVDJE.

Najčitaniji članci