Obavijesti

News

Komentari 2

DORH traži istražni zatvor za slavonskog 'kralja plastike' i dvojicu njegovih suradnika

DORH traži istražni zatvor za slavonskog 'kralja plastike' i dvojicu njegovih suradnika
4

Zvonka Bedea i dvoje njegovih inženjera u petak će voditi pred istražnog suca zbog odluke o određivanju istražnog zatvora. Odvjetništvo strahuje da bi mogli utjecati na svjedoke ili ponoviti djelo

VIDEO

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku izvijestilo je kako je, nakon ispitivanja trojice osumnjičenika, predložilo sucu istrage Županijskog suda u Osijeku određivanje istražnog zatvora sve trojice zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o vlasniku tvrtke Drava International Zvonku Bedeu, ali i dva njegova djelatnika. od kojih je jedan zadužen za zaštitu okoliša, a drugi je jedan od rukovoditelja.
- Trojica osumnjičenih hrvatskih državljana stara 72, 48 i 47 ispitana su 18. siječnja zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela teškog kaznenog djela protiv okoliša, ugrožavanja okoliša postrojenjem i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom  - priopćilo je Odo u Osijeku. 

Riječ je o teškom kaznenom djelu protiv okoliša nepropisnim odlaganjem otpada, nepropisnim rukovanjem postrojenjem u kojem su pohranjene opasne tvari te izazivanjem opasnosti za život i imovinu neadekvatnom zaštitom od požara.

Uhitili Zvonka Bedea, šefa Drava Internationala. Priveli su ga zbog zakapanja otpada?
Uhitili Zvonka Bedea, šefa Drava Internationala. Priveli su ga zbog zakapanja otpada?

Podsjetimo, Bede je uhićen na radnom mjestu tri mjeseca nakon što je planuo golemi požar u osječkoj tvrtki za preradu plastičnog otpada Drava international. 

- Ovo je doista neobično postupanje obzirom da se radi o postupku koji je započeo prije tri mjeseca, a tek sada se dogodilo privođenje. Koje su to pozadinske radnje, ne znam, ali se bojim da politika ima neke veze sa time - kazao je njegov odvjetnik Mate Matić.

Izjave odvjetnika nakon saslušanja Zvonka Bedea i drugih

- Bedeu se na teret stavlja kazneno djelo ugrožavanje okoliša otpadom i teškim kaznenim djelima protiv okoliša, međutim u odnosu na eventualne nepravilnosti koje su do sada utvrdile nadležne stručne službe, Drava je kao pravna osoba, i Zvonko Bede kao odgovorna osoba, u cijelosti su već platili svoje prekršajne kazne. Naime, tri mjeseca su stručne službe prisutne u Drava internationalu. Bila im je dostupna sva dokumentacija. Drava je cijelo vrijeme surađivala s tim službama. Utvrđeni su prekršaji, ali su do sada svi već plaćeni i odgovorna osoba je sankcionirana. Jedna osoba ne može dva puta odgovarati za isto djelo. Sve detalje Bede će iznijeti u svojoj obrani jer za to postoje i materijalni dokazi. U ovoj PU također postoji prijava Drava internationala da je netko, neposredno prije samog požara, prerezao žičanu ogradu tvornice i načinio u njoj rupu - kazala je odvjetnica Dubravka Krklec, koja s Matićem zastupa Bedea.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...