Obavijesti

News

Komentari 98

Došao k svijesti čim su roditelji dali izjavu o doniranju organa

Došao k svijesti  čim su roditelji dali izjavu o doniranju organa
1

U nesreći koja se dogodila prije dva mjeseca, 13-godišnji dječak je pretrpio sedam fraktura lubanje i tešku traumu mozga. Liječnici su rekli da više nikad neće biti normalan

VIDEO

Trinaestogodišnji dječak se probudio iz kome, netom nakon što su njegovi roditelji potpisali izjavu o doniranju njegovih organa. Trenton McKinley iz Alabame je u nesreći prije dva mjeseca pretrpio sedam fraktura lubanje i tešku traumu mozga.

Liječnici su roditeljima rekli da Trevor 'više nikada neće biti normalan', piše Fox10.

 Nesreća se dogodila u igri, prilikom prevrtanja dječjeg buggy vozila. Trentonov prijatelj je upravljao Buggyjem i naglo zakočio što je dovelo do izvrtanja.

'Našeg sina ne žele održavati na životu, a sada diše sam...'
'Našeg sina ne žele održavati na životu, a sada diše sam...'

- Udario sam u beton, a kolica su mi pala na glavu. Nakon toga se više ničeg ne sjećam - kazao je Trenton za Fox10. 

Hitno je prevezen u USA Medical Center na hitnu operaciju. 

- Sve što sam vidjela su kolica s kojih su visile noge. Bio je mrtav 15 minuta - rekla je njegova majka Jennifer Reindl. Nakon oživljavanja, doktori su rekli da više nikad neće biti normalan, dodaje. 

‘Sin (11) mi je nakon pada s traktora u komi, teško nam je’
‘Sin (11) mi je nakon pada s traktora u komi, teško nam je’

Trenton je sljedećih nekoliko dana ležao bez moždane aktivnosti, jedva dišući. Njegovi roditelji morali su se suočiti s teškom odlukom. Odlučili su potpisati dokumentaciju za doniranje njegovih organa. 

- Petero djece je trebalo organe, a bili su kompatibilni s Trevorom - objasnila je majka, dodavši kako nije bilo pošteno da konstantno oživljavaju Trevora jer time samo još više oštećuju ostale organe. 

Nekoliko dana prije nego što su liječnici isključili aparate, Trenton je počeo davati znakove kognitivnih funkcija. Vjeruje da je za vrijeme koje je proveo u komi bio u raju. 

Trenuci prije smrti: Otac je Alfieju davao umjetno disanje
Trenuci prije smrti: Otac je Alfieju davao umjetno disanje

- Nalazio sam se na otvorenoj poljani i hodao. Nema drugog objašnjenja osim Boga. Nema druge. Čak su i doktori to rekli - uvjeren je Trenton. 

Polako ali sigurno, dječak se oporavlja, no put sasvim sigurno neće biti lagan. Trenton je izgubio dvadesetak kilograma, osjeća bolove i svakodnevno ima napadaje. Ipak, unatoč svemu tome, dječak nije izgubio smisao za humor. 

- Zezam se da se mogu okrenuti na stranu, staviti unutra umak od rajčice i jesti čips tako da umačem iz glave. Nema više pranja suđa - smije se Trenton pokazujući udubinu na svojoj glavi. 

- Ne dozvoljava mi da išta stavljam unutra. A stvarno sam htio vidjeti mogu li - dodaje. U razgovoru s dječakom, piše Fox10, teško je za povjerovati da je dječak preživio tri operacije mozga. Trenton trenutno ima samo pola lubanje. Dio koji nedostaje je smrznut u bolnici, a roditelji trenutno skupljaju novac za operaciju koja će ugraditi dio koji nedostaje. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 98
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...