Obavijesti

News

Komentari 70

Došla liječniku na zakazanu operaciju: Žao mi je, star sam!

Došla liječniku na zakazanu operaciju: Žao mi je, star sam!
4

Dr. Radonić naručio je Mariju Tenžeru na operaciju vena nakon kontrole. Obavila je pretrage i došla na termin. Poslali su je kući jer su prebukirani, a liječnik prestar

VIDEO

Marija Tenžera (62) na operaciju krvnih žila, točnije vena u nogama, bila je naručena 27. siječnja. Došla je ujutro u KBC Split, spremna za zahvat. No, tamo su je odbili. Kako nam je kazala, sestra je samo slegnula ramenima i rekla da su prebukirani.

- Uskoro se pojavio i dr. Vedran Radonić rekavši mi kako je nemoćan, ali da mu ravnatelj ne dozvoljava operirati jer je prestar - objašnjava nam Marija.

Da će morati na operaciju Marija Tenžera shvatila je još sredinom studenog prošle godine kada su joj vene na bedrima puknule. 

- Stalno sam odgađala zahvat jer mi je suprug radni invalid. Prvo sam morala zaliječiti te podljeve na nozi. Nisam mogla hodati. Nakon kontrole dr. Radonić me odmah naručio za operaciju. Onda su me čekali razni pregledi koje sam morala napraviti prije zahvata. Neke sam uspjela napraviti u bolnici, no primjerice ultrazvuk krvnih žila radila sam kod privatnika jer nije bilo termina za mene prije operacije. Išla sam u bolnicu dva dana moliti ih da me uguraju u bilo koji termin jer sam nezaposlena i nemam novca platiti ultrazvuk. Naposljetku sam ga ipak platila, zahvaljujući dobrim ljudima. Došla sam na operaciju sa svom potrebnom dokumentacijom. Nisam mogla vjerovati kad sam dobila odbijenicu. Došlo mi je muka. Pitala sam što ću sad s nalazima, jer oni vrijede samo 15 dana, ali nisu mi ponudili novi termin, sestra je samo slegnula ramenima - ogorčena je Marija Tenžera dodajući kako su ona i suprug podstanari te žive od njegove invalidnine od 1900 kuna. 

- Danima mi je bilo zlo od svega. Kako je moguće da mi kirurg, koji me naruči za operaciju, odjednom ide u mirovinu. To je sramotno kako se ponašaju prema pacijentima. Ja sam već dva puta operirala krvne žile, i moji roditelji su mladi umrli zbog trombova, odnosno srčanog udara. Možete misliti koliko sam se prepala kad su mi pukle krvne žile u nozi - govori Tenžera. 

Ravnatelj KBC-a Split, dr. Kolja Poljak tvrdi kako on nije zabranio operacije dr. Radoniću.

- Ne samo da dr. Radonić nije prestar, on je jedan od najboljih kirurga u bolnici. Nakon umirovljenja planira još koju godinu raditi u Dubrovniku, iako bismo mi željeli da ostane s nama. Ne vjerujem da joj je to rekao - kaže dr. Kolja Poljak. Pozvao je Tenžeru da mu se javi te da svoj slučaj prijavi na protokol što je ona i napravila. On ju je primio rekavši joj da će joj pronaći novi termin te da se javi na odjel.

- Evo prošlo je već tjedan dana, nitko me nije nazvao za novi termin operacije. Svi nalazi od pretraga su mi propali. Je li moguće da su tako bahati i bezobrazni? - ogorčena je Marija. Na našu molbu da nam opet prokomentira zašto Tenžera nije dobila novi termin za operaciju, dr. Kolja Poljak kaže kako ne može on osobno rješavati pojedinačne slučajeve. Kaže kako je uputio Tenžeru da traži hitni novi termin te da ne razumije gdje je opet zapelo.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina
POGLEDAJTE VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina

U Nacionalnom parku Plitvička jezera, nakon više desetljeća, krajem travnja primijećen je suri orao. Ptica je strogo zaštićena i kritički ugrožena

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Za superluksuznu rusku jahtu Royal Romance stigle 4 ponude: Pravi vlasnik i dalje se skriva...
NA VEZU JE U TROGIRU

Za superluksuznu rusku jahtu Royal Romance stigle 4 ponude: Pravi vlasnik i dalje se skriva...

Plus+ Iako je jahta Royal Romance plombirana do kraja svibnja, Ukrajinci su je oglasili. Dok se pravi vlasnik skriva, megajahta koja je izlistana na 101. mjestu u svijetu po količini luksuza, nalazi se u trogirskoj marini