Obavijesti

News

Komentari 66

Došli, vidjeli i - kupili: Policija rasprodala pronađene artikle

Došli,  vidjeli i  - kupili: Policija rasprodala pronađene artikle
4

U subotu ujutro stotine građana našlo se u dvorištu policijske postaje u Heinzelovoj u Zagrebu. Policija je prodavala sve pronađene artikle kojima je istekao jednogodišnji rok čuvanja. Prodavali su sve...

VIDEO

Došli smo iz Rijeke kako bi kupili stroj za našu građevinsku tvrtku. Vidjeli smo da se prodaje pa smo odlučili provjeriti, rekli su nam kupci na policijskoj prodaju pronađenih artikala u Zagrebu. Policijska postaja u Heinzelovoj u subotu ujutro otvorila je vrata građanima kako bi prodali sve artikle koji su ostavljeni ili izgubljeni na cesti, taksiju, tramvaju, a kojima je istekao jednogodišnji rok čuvanja. Ukupno je bilo izloženo 375 artikala od mobitela, novčanika i bicikla do mopeda i motora.

POGLEDAJTE VIDEO:

Najveća senzacija bio je stroj za žbukanje kojega su pronašli 2011 godine, a kojem se procijenila vrijednost na 10 tisuća kuna. Na kraju ga je kupio mladi par  iz Rijeke. Jedini problem im je kako kažu prevesti stroj natrag jer nije u stanju da ga sami prevoze.

- Na javnoj prodaju izlažu se stvari koje su pronađene i godinu dana kasnije nisu pokupljene od vlasnika pa odlaze na javnu prodaju.O cijeni artikla odlučuje povjerenstvo, a sav novac odlazi u proračun- rekla nam je Ranka Sebešić zamjenica predsjednice povjerenstva za provođenje javne prodaje. Najtraženiji su bili bicikli. Na prodaju ih je bilo 38 i prodani su u roku od 15 minuta. Uz bicikle mogli su se naći i novčanici, mobiteli, televizor, torbe i drugo. 

- Došli smo vidjeti što ima i odmah nam se sviđao televizor. Stoji 300 kuna i ako proradi bit će to odličan ulov- rekao nam je mladić koji je na prodaju došao s još jednim kolegom. Televizor nije bio najskuplji artikl. Oni jeftiniji proizvodi poput torbica, novčanika i jednog štapa za skijanje građani su kupili za 20 do 50 kuna dok su bicikli stajali od 50 do 150 kuna.


- Bio sam jedne godine i kupio sam kofer. Kad sam došao doma vidio sam dva zlatna lančića unutra. Sad dolazim skoro svake godine, pričekam da se prorijedi i onda si nađem nešto- rekao nam je stariji muškarac i dodao kako je ove godine odabrao bicikl te se tajno nada da će pod sicem pronađi nekoliko tisuća eura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca