Obavijesti

News

Komentari 263

'Doveo sam bolesno dijete na pregled, a ona priča na telefon'

'Doveo sam bolesno dijete na pregled, a ona priča na telefon'
1

Obavila sam pregled, napisala uputnicu i snimka je nastala dok su dokumenti bili kod sestre na obradi. Rođendan mi je i zvala me prijateljica, rekla nam je liječnica iz Dubrovnika o spornoj snimci

VIDEO

Doveo sam dijete na pregled u dubrovačku bolnicu zbog visoke temperature. Liječnica nas je primila, preslušala je kćer, pregledala joj grlo i pitala je kolika joj je temperatura. Tada joj je zazvonio telefon. Pričala je barem sedam minuta, a nakon toga sam počeo snimati. Razgovarala je, smijala se, nije se ni obazirala na kćer ni na mene, rekao je otac za dubrovački insider.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

LIJEČNICA U DUBROVNIKU 01:22

- Vanka je bilo još djece i roditelja koji su čekali red. Ali, doktorica je bila zauzeta privatnim stvarima. Onda je izašla iz prostorije bez da nas je pogledala i obratila nam se uopće pa sam pitao medicinsku sestru hoće li se vratiti kako bi razgovarala s nama, još pogledati moju kćer? Dobio sam odgovor da je doktorica napisala uputnicu za vađenje krvi. Kad se vratila nakon nekog vremena pitala je: "Gdje smo ono stali?", nije se ni sjećala zašto smo došli. Moja curica ima gripu, nije ništa strašno, ali se pitam kakav je ovo odnos prema pacijentima, poglavito djeci? Je li normalno da se usred pregleda obavljaju privatni razgovori? Moglo je biti i drugačije, moglo je nešto ozbiljno biti mom djetetu, ona nije bilo koncentrirana na svoj posao, koji je jedan od najodgovornijih na svijetu - ispričao je otac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nazvali smo liječnicu koja radi na odjelu pedijatrije Opće bolnice Dubrovnik. 

- Nažalost, da, vidjela sam tu snimku. Sve je to jadno i deplasirano, rekla nam je liječnica odmah na početku razgovora. 

- Ja sam obavila pregled i anamnezu, napisala sam i uputnicu. Snimka je nastala kad su dokumenti bili kod sestre na obradi. Meni je bio rođendan, zvala me prijateljica i naravno da sam se nasmijala. Ponavljam, u tom trenutku je moj dio posla bio gotov te je dokumentacija bila na obradi kod sestre. Umjesto da oca i djevojčicu izbacim na hodnik dok čekaju dokumente, oni su sjedili u mojoj ordinaciji. Ovo je hajka na poštene doktore, ja tu radim već 30 godina i, iskreno, zbog ovakvih mi stvari dođe da dam otkaz. 

- Ne želim da se više piše o tome, ovo je jadno - rekla nam je za kraj liječnica. 

Kontaktirali smo i bolnicu, rekli su nam da su zatražili hitno očitovanje liječnice.

Majka djevojčice koja je bila na pregledu također je dala izjavu za Dubrovački insider. 

- Vjerujte mi, ovo bi se drugačije odigralo da sam bila tu. Ovako izignorirati bolesno dijete, ne razgovarati ni sa ocem ni sa bakom o djetetovom stanju, reći bilo što, voditi privatne razgovore, izaći preko vrata bez riječi? Saznala sam sve tek kad sam došla doma s posla, jer su znali koliko ću se uzrujati. Da sam bila tamo, ne bih to dopustila, bio bi drugačiji scenarij - rekla je majka.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 263
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a