News

Komentari 1

Doživotna kazna za vozača koji se zaletio u karnevalsku povorku u Njemačkoj

Doživotna kazna za vozača koji se zaletio u karnevalsku povorku u Njemačkoj

Javnost je posebno bila ogorčena ovim djelom s obzirom na to da se u karnevalskoj povorci nalazilo i mnogo djece, od čega je 26 pritom i ozlijeđeno

Sud u Kasselu osudio je u četvrtak Mauricea Pahlera na doživotnu kaznu zatvora zbog toga što se početkom 2020. automobilom zaletio u karnevalsku povorku i pritom ozlijedio gotovo 90 osoba, među kojima i 20-ero djece.

Pokrajinski sud u Kasselu Pahlera smatra krivim za pokušaj ubojstva i nanošenje teških tjelesnih ozljeda u 88 slučajeva. Danas 31-godišnjak, Pahler se 24. veljače 2020. svojim automobilom punom brzinom zaletio u karnevalsku povorku u mjestu Volkmarsen, na sjeveru njemačke savezne pokrajine Hessen.

Doživotni zatvor najstroža je moguća kazna u Njemačkoj. Sud je utvrdio da je riječ o posebno teškoj krivici, što znači da bi njegova kazna automatski nakon 15 godina bila produžena.

Javnost je posebno bila ogorčena ovim djelom s obzirom na to da se u karnevalskoj povorci nalazilo i mnogo djece, od čega je 26 pritom i ozlijeđeno.

Pahler, koji je uhićen odmah na licu mjesta, tijekom suđenja nije davao iskaze tako da nije utvrđen motiv ovog kaznenog djela.

 

 

Najčitaniji članci