Obavijesti

News

Komentari 14

Dr. Ivo u ponedjeljak počinje iznositi obranu u Fimi mediji

Dr. Ivo u ponedjeljak počinje iznositi obranu u Fimi mediji
1

Na raspravi u ponedjeljak sutkinja Županijskog suda u Zagrebu Ivana Čalić odbila je prijedloge odvjetnika da se provedu dodatna knjigovodstveno-financijska vještačenja

VIDEO

Suđenje Ivi Sanaderu u Fimi mediji nastavlja se sljedeći ponedjeljak kada će bivši premijer početi s iznošenjem obrane.

Na raspravi u ponedjeljak sutkinja Županijskog suda u Zagrebu Ivana Čalić odbila je prijedloge odvjetnika HDZ-a da se provedu dodatna knjigovodstveno-financijska vještačenja kao i Sanaderove obrane da se ispitaju svjedoci koji bi nanovo procijenili njegove zaplijenjene umjetnine.

Obrana tvrdi da ne stoji procjena povjesničara umjetnosti Igora Zidića kako umjetnine imaju univerzalnu vrijednost, a koji je 19 umjetničkih slika, koje je Sanader sklonio kod Stjepana Fiolića, procijenio na 315.700 eura.

- Nemoguće je da neka slika jednako vrijedi danas kao i osamdesetih kada je kupljena - kazao je Sanader. No, kako do sada nije rekao kada je koju sliku kupio, sud je odbio prijedlog da se kao svjedoci, koji bi trebali osporiti procjenu Igora Zidića, pozovu vlasnici galerija Žarko Deči i Ivan Buljat. No, obrana može ponovno predložiti njihovo ispitivanje nakon što Sanader da svoju obranu.

Sanadera terete da je organizirao punjenje crnog fonda

Sanaderovi odvjetnici rekli su kako u spis kao dokaz ne mogu dostaviti ugovor pjevačice Nine Badrić s HDZ-om, za koga je nastupala u predizbornoj kampanji 2007., jer ga ona ne može pronaći.

U Fimi mediji Sanadera terete da je organizirao punjenje 'crnog fonda HDZ-a' i svojih džepova preko marketinške tvrtke Fimi media i donacija javnih poduzeća i tvrtki u većinskom državnom vlasništvu.

- Sanader i HDZ pribavili su imovinsku korist u ukupnom iznosu od najmanje 46.609.564,62 kune, od čega Sanader najmanje 15.000.000,00 kuna, a okrivljeni HDZ najmanje 31.609.564,62 kune - stoji u optužnici.

Sve Uskokove optužbe priznali su bivši šef Carine i HDZ-ov rizničar Mladen Barišić, vlasnica agencije Nevenka Jurak i bivša HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević. Uz Sanadera i HDZ i Ratko Maček, bivši Sanaderov glasnogovornik je rekao kako se smatra nevinim i da je žrtva političkog procesa.

Kada svi optuženici iznesu obrane i ako ne bude novih dokaznih prijedloga uslijedit će završni govori Uskoka i obrane, a potom i izricanje nepravomoćne presude u najvećoj korupcijskoj aferi u hrvatskoj politici.

>>> Sanader na sudu: U 20 godina nikad nisam platio jedan ručak

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi
FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma  završila na tramvajskoj stanici!
PASSAT U GRMLJU

FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma završila na tramvajskoj stanici!

Jedan čovjek je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 4.45 na Aveniji Dubrava. Zbog sudara tramvajski promet bio je u prekidu.