Obavijesti

News

Komentari 264

Dragan Paravinja namjerno stajao kraj svih jezera na trasi

Dragan Paravinja namjerno stajao kraj svih jezera na trasi
3

Paravinjino ponašanje među nekim istražiteljima i dalje pojačava sumnje da nije bio iskren u prvom iskazu kad je priznao da je Antoniju udavio i bacio u rijeku Krku

VIDEO

Banjalučki odvjetnik Živko Bojić po službenoj dužnosti dodijeljen je Draganu Paravinji (43) i to samo dok su ga ispitivali u Centru javne sigurnosti u Banjoj Luci.

- Kad sam došao, Paravinja je već davao iskaz, tako da sam dobio dojam da je sam htio govoriti. Istražiteljima, među kojima su bili i istražitelji iz Hrvatske, crtao je mjesta i ceste kojima je prolazio, uključujući most s kojeg je navodno bacio tijelo Antonije Bilić (17). Moja je zadaća bila da tijekom iskaza nadzirem zakonitost u ispitivanju i mogu reći da je sve urađeno sukladno zakonu. Nakon što je sutradan odvezen u istražni zatvor Kula u istočno Sarajevo, moja je uloga završena. Osobno mislim da je Paravinja unatoč okolnostima u kojima je bio vrlo inteligentna osoba koja je, po meni, davala logične odgovore.

Ali nije isključeno da je zbog te svoje osobine navodio i na krivi trag. Moguće je da ne želi otkriti pravo mjesto jer bi istražitelji ondje mogli pronaći još nešto što ne želi da se zna - rekao je za 24sata odvjetnik Živko Bojić.

Paravinja je već nekoliko puta navodno odbio poligrafsko ispitivanje.

Zamjenik ravnatelja policije RH Milijan Brkić jučer je s istražiteljima razgovarao s Paravinjom u zatvoru. Brkić kaže kako je bila riječ o neformalnom razgovoru na koji je Paravinja dobrovoljno pristao. Razgovoru nije prisustvovao odvjetnik, a Paravinji ovaj put nisu ni nudili poligrafsko ispitivanje.

- Ako se u naknadnom policijskom ispitivanju pojavi potreba za poligrafskim ispitivanjem, budite sigurni da će to biti izvršeno. Ali Paravinja prethodno mora dobrovoljno pristati na to. Poligrafsko ispitivanje nije dokaz, za razliku od iskaza u kojem je priznao ubojstvo Antonije Bilić - dodao je Brkić.

No Paravinjino ponašanje među nekim istražiteljima i dalje pojačava sumnje da nije bio iskren u prvom iskazu kad je priznao da je Antoniju udavio i bacio u rijeku Krku. Tahograf iz kamiona koji je vozio, neslužbeno doznajemo, pokazuje da je stajao na gotovo svim jezerima na trasi od Drniša prema Ogulinu. Istražitelji sumnjaju da je lukavi monstrum znao da bi ga mogli loviti pa je tako pokušao zamesti tragove.    

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 264
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu
UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'
SVE JE SPREMNO

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske